fbpx

O Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας δίνει κυπριακό άρωμα στο “100 Marathon Club”!

O Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας δίνει κυπριακό άρωμα στο “100 Marathon Club”!

Ο γνωστός αθλητικός όμιλος «100 Marathon Club», που περιλαμβάνει επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές που έχουν ως στόχο να τρέξουν σε (τουλάχιστον) 100 Μαραθωνίους, γίνεται πλέον λίγο πιο κυπριακός. Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας εντάσσεται πλέον στο επίσημο καλεντάρι του club, προσελκύοντας καταξιωμένους δρομείς, στην προσεχή διοργάνωση της 18ης Νοεμβρίου 2018. Με αφορμή αυτήν την αναγνώριση, μιλήσαμε με τον Roger Biggs, ιστορικό μέλος και επί χρόνια προέδρο του club. Αν και ο ίδιος έχει ξεπεράσει προ πολλού το στόχο των 100 Μαραθωνίων, δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει να αγωνίζεται με την ίδια ενέργεια.

Ο Roger Biggs, στα 70 του χρόνια, μετρά περισσότερες από 896 συμμετοχές σε αγώνες μαραθωνίου. Αν και ο αριθμός φαντάζει εξωφρενικός, η απλότητα με την οποία ο ίδιος περιγράφει την πορεία του, είναι χαρακτηριστική.

Ξεκινώντας λοιπόν από το Stevenage του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Roger Biggs έτρεξε τον πρώτο μαραθώνιο δρόμο στη διοργάνωση της πόλης του, τον Σεπτέμβριο του 1984. Έφτασε τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 3:58:11, ενώ μόλις 18 μήνες μετά κατάφερε να τερματίσει σε χρόνο 3:11:58 στο Μαραθώνιο του Λονδίνου, το 1986. Ατομικό του ρεκόρ ωστόσο αποτελεί ο χρόνος 3:02:41, τον οποίο μάλιστα κατάφερε σε ηλικία 42 χρόνων.

Από το 1974, έτος που ο ίδιος θεωρεί αφετηρία ενασχόλησής του με τους αγώνες δρόμου (τότε, συμμετέχοντας σε έναν αγώνα 5 χλμ) ο Roger Biggs ξεκίνησε μία πορεία, που περιλαμβάνει επίτευξη πολλών ατομικών στόχων. Όπως ο ίδιος απαριθμεί, μερικοί μόνο από αυτούς είναι:

  • Το γεγονός ότι έτρεξε τον 100ο του αγώνα 10 χιλιομέτρων, τον 100ο Ημιμαραθώνιο και τον 100ο Μαραθώνιο στα consecutive races του Μαραθώνιου της Βοστώνης, το 1996.
  • Συμμετείχε σε ένα Μαραθώνιο στις επτά ηπείρους του πλανήτη, στα μέσα του 2005.
  • Έτρεξε ένα Μαραθώνιο κάθε Σαββατοκύριακο για 111 συνεχόμενα Σαββατοκύριακα.
  • Συμμετείχε σε τουλάχιστον μία διοργάνωση, σε κάθε μια από τις 50 πολιτείες της Αμερικής.
  • Έχει συμμετάσχει σε ένα Μαραθώνιο σε 53 διαφορετικές χώρες.
  • Έχει τρέξει Μαραθωνίους σε 95 διαφορετικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Κατάφερε να τρέξει στους 50 καλύτερους Μαραθωνίους Παγκοσμίως.

Ως προς του επόμενους στόχους του, ο ίδιος δηλώνει ότι είναι η συμμετοχή σε διοργανώσεις 60 διαφορετικών χωρών, 100 διαφορετικών περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου και γιατί όχι, το να φτάσει τους 1000 Μαραθωνίους. Μικρή παύση από αυτή τη κούρσα ατομικών ρεκόρ, θα κάνει όμως για μία επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα. Όπως όμως ο ίδιος υπολογίζει, από τον Οκτώβριο του 2018, ίσως συμμετάσχει και πάλι σε αγώνες Μαραθωνίου.

Αναφερόμενος στο «100 Marathon Club», ο Roger Biggs θυμάται το έτος 1992, οπότε και για πρώτη φορά έτρεξε με την ομάδα του κλαμπ. Από τότε η ενασχόλησή του με το «100 Marathon Club υπήρξε μεγάλη και περιέλαβε πολλές θέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του προέδρου.

Στα χρόνια που πέρασαν, είδε τον αριθμό των μελών του club να μεγαλώνει ραγδαία, χάρις στο διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για το δρομικό κίνημα. Μάλιστα υπήρξε μία περίοδος που κυριολεκτικά ο ίδιος και οι επιτελείς του club δεν προλάβαιναν να διοργανώσουν τις τελετές βράβευσης όσων πετύχαιναν τον στόχο των 100 Μαραθωνίων.

Πλέον, τα μέλη του club καλούνται να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών συμμετοχών και διαφορετικών στόχων. ΄Μερικά από τα μέλη για παράδειγμα, έχουν ως στόχο να συμμετάσχουν σε 300 Μαραθωνίους. Άλλωστε, το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν περισσότερες από 1000 διοργανώσεις Μαραθωνίων σε όλο τον κόσμο, είναι ιδανικό για όσους λατρεύουν τα ταξίδια, όπως συμβαίνει με τον Roger Biggs. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος, βλέποντας πολλά μέλη του club να συμμετέχουν στους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς Μαραθωνίους.

Άλλωστε όπως σημειώνει, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του γνώρισε πολλούς ανθρώπους, που έχουν γίνει πλέον φίλοι του. Έτσι συχνά βρίσκει ξανά τους παλιούς του γνώριμους, ενόσω ταξιδεύει για να συμμετάσχει σε νέες διοργανώσεις.

Τέλος, μας υπενθύμισε πως ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας βρίσκεται στο καλεντάρι του «100 Marathon Club», δίνοντας τη δυνατότητα τα μέλη του ομίλου να γνωρίσουν καλύτερα τη διοργάνωση της 18ης Νοεμβρίου 2018. Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δώσει και ο ίδιος το παρόν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στη Λάρνακα.

facebook
twitter
instagram
youtube