fbpx

Μαραθώνιος Δρόμος

Μαραθώνιος Δρόμος

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 42KM

ΗΜΕΡΑ

17.11.2024

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΩΡΑ

07:00 πμ

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

Μαραθώνιος Δρόμος: 42,195 μέτρα που θα προσφέρουν έντονες στιγμές συγκίνησης στους θαρραλέους δρομείς που θα τα διανύσουν. Μια διαδρομή που, εκτός από την πανέμορφη φύση που την χαρακτηρίζει, αποτελεί ιδανικός αγώνας για την καταγραφή ρεκόρ και εξαιρετικών επιδόσεων.

ΠΑΡΟΧΕΣ

 • Συλλεκτικό τεχνικό t-shirt υψηλής ποιότητας
 • Μοναδικά φιλοτεχνημένο μετάλλιο τερματισμού
 • Τσάντα πλάτης με το λογότυπο της διοργάνωσης
 • Ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής με αναγραφή του ονόματος και της επίδοσης
 • Παροχή ισοτονικών ποτών- χυμών στους σταθμούς τροφοδοσίας
 • Ομάδα λαγών (pacers) για 3h45m, 4h00m, 4h15m, 4h30m, 5h00m
 • Δωρεάν και πλήρης υγειονομική κάλυψη
 • Προσωπική ηλεκτρονική χρονομέτρηση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

H νέα διαδρομή του Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας είναι επίπεδη, γρήγορη, περνώντας από σημαντικά σημεία αναφοράς της Επαρχίας Λάρνακας. Είναι ιδανική διαδρομή για δρομείς που θέλουν να ξεπεράσουν το προσωπικό τους ρεκόρ!

Η γραμμή εκκίνησης του Μαραθωνίου βρίσκεται στις Φοινικούδες, στο ύψος του Δημαρχείου Λάρνακας. Από την εκκίνηση οι δρομείς κατευθύνονται ανατολικά και από την έξοδο των Φοινικούδων στρίβουν δεξιά, συνεχίζοντας την πορεία τους μέχρι το Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας, όπου κάνουν την πρώτη αναστροφή.

Με αντίθετη πορεία, οι δρομείς κατευθύνονται προς τον πυρήνα της πόλης, μέσω της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και έπειτα διασχίζουν τη Ζήνωνος Κιτιέως, συνεχίζοντας τη πορεία τους προς το γραφικό κέντρο της πόλης και την ιστορική εκκλησία του Αγίου Λαζάρου.

Μετά την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, οι δρομείς διασχίζουν τις τουρκοκυπριακές συνοικίες και καταλήγουν στη Πιαλέ Πασιά,  μια από τις ομορφότερες παραλιακές λεωφόρους της Λάρνακας. Στο ύψος της Πιαλέ Πασιά, οι δρομείς κατευθύνονται αρχικά ανατολικά, διασχίζουν τη λεωφόρο Αθηνών και συνεχίζουν τη πορεία τους ανατολικά μέχρι το Ναυτικό Όμιλο Λάρνακα όπου κάνουν τη δεύτερη αναστροφή.

Στη συνέχεια, οι δρομείς κατευθύνονται δυτικά ακολουθώντας τη ίδια πορεία μέχρι να καταλήξουν στη λεωφόρο Πιαλέ Πασιά όπου στρίβουν δεξιά. Οι δρομείς συνεχίζουν τη πορεία του δυτικά προς τη λεωφόρο Αρτέμιδος , τρέχουν κατά μήκος της Αλυκής της Λάρνακας και κατευθύνονται προς το Τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκέ, όπου κάνουν τη 3η αναστροφή.

Έπειτα, οι δρομείς κατευθύνονται προς τον κυκλικό κόμβο του αεροδρομίου, στρίβουν δεξιά προς Δρομολαξιά και κάνουν τη τελευταία αναστροφή του αγώνα, για να επιστρέψουν στο παραλιακό μέτωπο της Πιαλέ Πασά, να περάσουν δίπλα από το Μεσαιωνικό κάστρο της πόλης και να τερματίσουν στις Φοινικούδες, μπροστά από το Δημαρχείο Λάρνακας.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Στη διαδρομή θα υπάρχουν 15 σταθμοί ανεφοδιασμού με εμφιαλωμένο νερό, ηλεκτρολύτες, αναψυκτικά και φρούτα, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στη γραμμή τερματισμού οι δρομείς θα παραλάβουν νερό, ηλεκτρολύτες, φρούτα, και το μετάλλιο συμμετοχής τους.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αποφύγετε την έντονη προπόνηση και ξεκουραστείτε από νωρίς. Ετοιμάστε αποβραδίς τα απαραίτητα για τη συμμετοχή σας. Το δείπνο να είναι ελαφρύ και, αναλογικά, πλούσιο σε υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες). Να μην ξεχάσετε την ενυδάτωσή σας, ιδιαίτερα, αν για την ημέρα του αγώνα προβλέπεται υψηλή για την εποχή θερμοκρασία. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΑΣ

Πριν ξεκινήσετε από τον χώρο διαμονής σας, σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

 

 • Τον Αριθμό Συμμετοχής και τις παραμάνες (Bib Tag Timing System)
 • Το σακίδιο πλάτης της διοργάνωσης με τα στεγνά ρούχα σας, με τον χάρτινο αριθμό συμμετοχή σας κολλημένο πάνω της.

 

Μην τρέξετε αν δεν αισθάνεστε καλά, ακόμα και αν πρόκειται για κάτι που επιθυμείτε πολύ και προετοιμαστήκατε γι’ αυτό. Τα περισσότερα ιατρικά περιστατικά συμβαίνουν σε αθλητές οι οποίοι, παρόλο που δε αισθάνονται καλά, συμμετέχουν κανονικά, διότι δεν θέλουν να χάσουν το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός. Αν νιώθετε ότι έχετε πυρετό, εάν κάνετε εμετούς, αν έχετε διάρροια ή πόνους στο στήθος, παρακαλούμε μην λάβετε μέρος σε αγώνα δρόμου. Να μην ρισκάρετε την υγεία σας.

 

 • Ντυθείτε με τα κατάλληλα ρούχα, ανάλογα με τον καιρό.
 • Φορέστε παπούτσια που έχετε ξανατρέξει και γνωρίζετε ότι δεν θα σας δημιουργήσουν φουσκάλες.
 • Προγευματίστε μερικές ώρες πριν την ώρα εκκίνησης, πολύ ελαφρά, αποφεύγοντας τα λίπη.
 • Ξεκινήστε έγκαιρα για την Αφετηρία και αποφύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να σας δημιουργήσει άγχος – stress.
 • Ξεκινήστε τον αγώνα σας καλά ενυδατωμένοι. Μέχρι μισή ώρα πριν τον αγώνα μπορείτε να καταναλώσετε 250ml νερό.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της επιβάρυνσης τόσο αυξάνεται η σημασία της τακτικής ενυδάτωσης και της κατάλληλης τροφοδοσίας. Να πίνετε τακτικά, αλλά να μην το παρακάνετε. Να προτιμάτε τα σκευάσματα που έχετε ήδη δοκιμάσει. Να προτιμάτε τα ρευστά και παχύρευστα σκευάσματα που αφομοιώνονται ευκολότερα από τον οργανισμό. Παρόλα αυτά δεν αντενδείκνυται η τροφοδοσία με ξηρά τροφή κατά τη διάρκεια πολύωρης επιβάρυνσης, αν το μέτρο αυτό έχει ήδη δοκιμαστεί.

Τρέξτε ελαφρά, ιδιαίτερα αν το επίπεδο της προετοιμασίας σας για τον αγώνα που τρέχετε δεν ήταν ικανοποιητικό. Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή και το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του χωρίς να χρειαστείτε κάποια ιατρική βοήθεια. Ιατροί και εθελοντές βρίσκονται στη διαδρομή και θα καλύψουν υγειονομικά τον αγώνα. Αν εγκαταλείψετε, κατευθυνθείτε στον πιο κοντινό σταθμό με ιατρό. Δώστε προσοχή σε αυτές τις συμβουλές και έχετε τις σαν οδηγό, πριν και κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου δρόμου.

ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Όταν τερματίσετε, μη σταθείτε ακίνητοι. Συνεχίστε να περπατάτε, ειδικά όταν αισθάνεστε ότι ζαλίζεστε και πιείτε αρκετά υγρά, ώστε να αναπληρώσετε αυτά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα (ιδιαίτερα εκείνοι που τερμάτισαν μαραθώνιο). Πηγαίνετε στο χώρο που θα παραλάβετε τα πράγματά σας, όσο γίνεται πιο γρήγορα, πάρτε το σακίδιό σας και φορέστε στεγνά και ζεστά ρούχα. Η χρήση της κουβέρτας δεν είναι επαρκής για να απωθήσετε το κρύο ή την υποθερμία. Στη συνέχεια, φροντίστε να πίνετε κάτι, αλλά αργά, καθώς και να φάτε, πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μετά τον τερματισμό μην πιείτε μεγάλες ποσότητες νερού. Μπορείτε να ενυδατώνεστε σταδιακά μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες. Μερικοί αθλητές αισθάνονται ότι θα λιποθυμήσουν ακόμα και μιάμιση ώρα μετά τον αγώνα, επειδή δεν πίνουν αρκετά υγρά ή δεν τρώνε καλά. Αλλά και πάλι μην πίνετε υπερβολικά. Αν, για οποιοδήποτε λόγο, αισθανθείτε ατονία, ζάλη, αδυναμία να κινηθείτε, αναζητήστε αμέσως το παρευρισκόμενο ιατρικό προσωπικό.

ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

facebook
twitter
instagram
youtube