fbpx

Ο 1ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στηρίζει υπερήφανα το Διεθνές Φιλανθρωπικό Κίνημα Movember!

Ο 1ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στηρίζει υπερήφανα το Διεθνές Φιλανθρωπικό Κίνημα Movember!

Ο αθλητισμός, πέρα από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για το σώμα και το πνεύμα, ευθύνεται για την διάδοση μαζικών μηνυμάτων που αφορούν τις αξίες που πρεσβεύει, όπως το ευ αγωνίζεσθαι, η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη, η βελτίωση της αυτοπειθαρχίας και υπευθυνότητας, η θετική στάση απέναντι στη ζωή και φυσικά η καλλιέργεια του σεβασμού. Ταυτόχρονα όμως, ο αθλητισμός έχει βασικό ρόλο για τη στήριξη των κοινωνικών συνόλων και των προσπαθειών που γίνονται για την ενίσχυση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, αλλά και για την ενίσχυση κινημάτων που αφορούν την διάδοση της υγείας και της πρόληψης ενάντια σε ασθένειες που μαστίζουν στις μέρες μας.

Το Movember είναι ένα παγκόσμιο φιλανθρωπικό κίνημα που λαμβάνει χώρα το Νοέμβριο κάθε έτους και ευθύνεται για την εμφάνιση εκατομμυρίων μουστακιών!

Αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα κινήματα σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του: την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για την υγεία των ανδρών και κυρίως για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και των όρχεων, αλλά και για την ψυχική υγεία των ασθενών.

Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή κάθε Movember, οι άνδρες που επιλέγουν να συμμετέχουν στη δράση  μέχρι να τελειώσει ο μήνας προκαλούνται να αφήνουν το μουστάκι τους να μεγαλώσει, ενώ δημιουργούν το δικό τους προφίλ στο movember.com, όπου ανεβάζουν φωτογραφίες με τα μουστάκια τους και κατ’όπιν καλούν τους φίλους, συγγενείς και συναδέλφους τους να στηρίξουν την προσπάθειά τους, καταθέτοντας ένα χρηματικό ποσό στο προφίλ του καθενός, το οποίο χρησιμοποιείται για τους σκοπούς της εκστρατείς.

Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι γυναίκες από το Movember, οι οποίες καταλαμβάνουν το σημαντικό ρόλο της οργάνωσης των ομάδων των ανδρών αλλά και της προώθησης της σημασίας που έχουν οι τακτικές επισκέψεις στο γιατρό τους για πρόληψη των παραπάνω παθήσεων.

Το Movember Cyprus ιδρύθηκε το 2013 με πρωτοβουλία του Round Table Κύπρου και ιδιαίτερα με τη συμβολή του Round Table 1 Λευκωσίας, σε συνεργασία με το MovemberInternational και με την υποστήριξη της μπύρας ΚΕΟ, όπου και θεσμοθετήθηκε η φιλανθρωπική εκστρατεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενεργοποίηση του κινήματος στην Κύπρο, τη συλλογή χρημάτων και την στήριξη των φορέων που βοηθούν την καταπολέμηση του αντρικού καρκίνου, όπως το Europa Uomo Κύπρου.

Σκοπός του Europa Uomo Κύπρου είναι να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου υγείας στον τόπο μας μέσα από την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης και την ενημέρωση για τις μεθόδους θεραπείας που εφαρμόζονται σήμερα στην αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας.

Τρέξε και εσύ με το μουστάκι σου στον 1ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας και βοήθησε στην προώθηση και ενημέρωση του κόσμου για το Movember Cyprus!

Ο 1ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας συμπεριλαμβάνει Μαραθώνιο Δρόμο (42.195 χλμ), Ημιμαραθώνιο δρόμο (21.095 χλμ), 10 χιλιομέτρων , 5 χιλιομέτρων – εταιρικός, 5 χιλιομέτρων – ατομικός και 1 χιλιομέτρου McDonald’s™ Kids Race 1km και το FunRace για τους ενήλικες.

Τελείται υπό την αιγίδα και την στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Υπουργείου Μεταφορών, του Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, του Υπουργείου Υγείας, του Επίτροπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, της Αστυνομίας Κύπρου, της Πολιτικής Άμυνας, του Οργανισμού Νεολαίας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο:https://larnakamarathon.com/

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ MEDIA:

http://politis.com.cy/article/o-1os-radisson-blu-diethnis-marathonios-larnakas-stirizi-to-movember

http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/market-news/461070/1os-radisson-blu-diethnis-marathonios-larnakas

http://www.newsincyprus.com/greek/news/408608/o-1os-radisson-blu-die8nhs-mara8wnios-larnakas-sthrizei-to-movember

http://www.inewscy.com/o-1os-radisson-blu-diethnis-marathonios-larnakas-stirizei-yperifana-diethnes-filanthropiko-kinima

http://cyprusnews.eu/newsbombcy/6539262-%CE%BF-1%CE%BF%CF%82-radisson-blu-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AE%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-movember.html

http://capitalgr.sigmalive.com/story/12744339

facebook
twitter
instagram
youtube