fbpx

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η τελετή έναρξης του 1ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η τελετή έναρξης του  1ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, η πόλη της Λάρνακας ντύθηκε στα μπλε και υποδέχθηκε την τελετή έναρξης του 1ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.

 

Η Λάρνακα, η πόλη του Ζήνωνα απέκτησε Διεθνή Μαραθώνιο, τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο και προστέθηκε στη χρυσή αλυσίδα με τις πόλεις που διοργανώνουν το μεγάλο αυτό γεγονός.

 

Η παγκόσμια κοινότητα αγκάλιασε αυτή τη διοργάνωση και από τη πρώτη χρονιά θα συμμετάσχουν περισσότερες από είκοσι χώρες. Μάλιστα πρόκειται για τον πρώτο Πράσινο Μαραθώνιο της Κύπρου, φιλικά προσκείμενο στο περιβάλλον.

 

Πριν την κήρυξη της έναρξης του Μαραθωνίου, απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Μάριος Πολυβίου, εκπρόσωπος  του ξενοδοχειακού κολοσσού και ονοματοδότη του Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, Radisson Blu και CEO των SunnySeeker Hotels ο οποίος ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνδεόμαστε με τον Μαραθώνιο της Λάρνακας και θα είμαστε για πολλά χρόνια δίπλα του. Όπως θα είμαστε δίπλα σε ότι μεγάλη διοργάνωση πραγματοποιηθεί εδώ.»

 

Στη συνέχεια, δόθηκε το τελικό σήμα από τον αξιότιμο Δήμαρχο Λάρνακας, κ. Ανδρέα Βύρα ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Λίγες μέρες απομένουν για την πραγματοποίηση του μεγάλου αθλητικού γεγονότος στην πόλη μας, του 1ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας. Ένα αθλητικό γεγονός με πολύπλευρους και πολυδιάστατους σκοπούς.

 

Πολυδιάστατους, αφού πέραν του αθλητισμού και της υγιούς ενασχόλησης, προσβλέπει στη στήριξη και στη συνεργασία με Ιδρύματα και Οργανωμένα Σύνολα που παρέχουν κοινωφελές έργο, όπως το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, τον Οργανισμό Hope for Children, το Κίνημα Movember και τα Special Olympics Cyprus.

 

Ο αθλητισμός σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κοινωνικό φαινόμενο την εποχής μας, με το οποίο ασχολούνται καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι κάθε φυλής, θρησκείας και κοινωνικού επιπέδου. Σαν Δήμος Λάρνακας, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του αθλητισμού και την πολυδιάστατη μορφή του, επενδύουμε σε αυτόν, θέτοντας τον ψηλά στις προτεραιότητες μας. Καλούμε λοιπόν τους συμμετέχοντες, να γίνουν κοινωνοί, τιμώντας έτσι τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

 

Η Λάρνακα αναδεικνύεται, σταθερά πλέον με ανοδική πορεία, σε Κέντρο Αθλητισμού Παγκόσμιας Ακτινοβολίας και Κύρους. Αυτή η διαδρομή, αυτή η ανοδική πορεία του αθλητισμού, σημαίνει πολλά και ουσιώδη πράγματα που είναι τόσο σημαντικά ώστε να μετατρέψουν τη Λάρνακα σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς.

 

Με γνώμονα τη δόξα του Μαραθωνίου, του Ολυμπιακού Πνεύματος και τις αρχές και τα ιδεώδη του, κηρύσσουμε σήμερα, την έναρξη του 1ου Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας.»

 

Με το έναυσμα του κ. Βύρα, ακολούθησε το άναμμα της δάδας με τελετουργικό και συμβολική λαμπαδηδρομία στο χώρο της εκδήλωσης στην πλατεία Κίμωνος, στις Φοινικούδες. Την υλοποίηση ανέλαβε η σχολή χορού της κ. Εύας Κυπριανού.

 

Τη δάδα παρέδωσε στο παιδί που άναψε το βωμό ο κ. Γιώργος Μεσημερτσής, μία σπουδαία προσωπικότητα του αθλητισμού. Γεννήθηκε στην Έδεσσα, όπου μάλιστα υπάρχει δρόμος με το όνομα του και προτομή του που στολίζει την πόλη, ενώ ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου της Έδεσσας φέρει το όνομα του.

Είναι πρωταθλητής Ελλάδος με πολλά πανελλήνια ρεκόρ,  βαλκανιονίκης, ενώ έχει συμμετάσχει σε τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, στη Ρώμη , στο Μεξικό και στο Τόκιο.

Ο κ. Γιώργος Μεσημερτσής, που είναι αντιπρόεδρος του σωματείου «Περικλής Δημητρίου» και ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Κύπρο.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας θα ήθελε να ευχαριστήσει παράλληλα τις πρέσβειρες και τους πρεσβευτές του:

Άντρη Αβραάμ, Άντρη Σιάλλου, Χρύσα Γκουντενούδη και φυσικά τον Περικλή Ιακωβάκη, ο οποίος θα βρίσκεται την άλλη Κυριακή κοντά μας.

Στις 19 Νοεμβρίου θα παραβρεθεί και ο χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος έρχεται μαζί με την Stoiximan Running Team.

 

Ο 1ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως για την στήριξή τους τα Υπουργεία Δικαιοσύνης & Δημοσίας Τάξεως, Παιδείας & Πολιτισμού, Μεταφορών, Εμπορίου, τους Επίτροπους Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, την Αστυνομία Κύπρου, την Πολιτική Άμυνα, τον ΚΟΑ, τον ΚΟΤ και την ΑΗΚ.

 

Κομβικής σημασίας για την διοργάνωση και διεξαγωγή του 1ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας ήταν φυσικά και η στήριξη των χορηγών του:

Radisson Blu, Stoiximan, McDonald’s, Πετρολίνα, Public, Cablenet, UClan, Tag Heuer, GAP Vassilopoulos, ΒΜW, Άγιος Νικόλαος, Perskindol, Londou Trading Ltd και φυσικά LGS Handling.

 

Παράλληλα, ο 1ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς επικοινωνίας TVONE, ο οποίος και θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση τον Μαραθώνιο  την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, αλλά και τους Πολίτη, SigmaLive, City, Supersport FM και Mix FM Radio.

 

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ιστοσελίδες protathlima.com, neolaiacy.com, newsbomb.com.cy, και το balla.com.cy για τη στήριξη τους.

 

Την επόμενη Κυριακή, η Λάρνακα υποδέχεται το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://larnakamarathon.com/

 

 

 

facebook
twitter
instagram
youtube