fbpx

Ο  6ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας τα είχε όλα

Ο  6ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας τα είχε όλα

Συγκίνηση, φωτεινά παραδείγματα, αφανείς ήρωες και Άννα Βίσση μέχρι Flintstone

Στην ιστορία πέρασε και επίσημα από τις 19 Νοεμβρίου ο 6ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, ο οποίος ήταν ο πολυπληθέστερος Μαραθώνιος από καταβολής της διοργάνωσης, αφού σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, με 11.000 και πλέον δρομείς από 85 χώρες να απολαμβάνουν την εμπειρία.  Οι καιρικές συνθήκες ήταν σύμμαχος της διοργάνωσης, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες θεατές να βρεθούν στις Φοινικούδες και να χειροκροτήσουν τους δρομείς για την προσπάθεια τους.

Όπως σε κάθε διοργάνωση, έτσι και φέτος, μικρές όμορφες ιστορίες συνέθεσαν το παζλ ενός Μαραθωνίου που θα χαραχτεί στη μνήμη τόσο των δρομέων όσο και των θεατών. Καταγράψαμε ορισμένα highlights και σας τα παρουσιάζουμε.

Η πιο συγκινητική ιστορία του φετινού Μαραθωνίου

Η Μαρία Σωτηρίου που τερμάτισε πρώτη στο Μαραθώνιο Γυναικών με χρόνο 03:07:50 εκτός από σπουδαία δρομέας, είναι και μία εξαιρετική επαγγελματίας, υπηρετώντας ως νοσοκόμα στο Παιδογκολογικό του Μακαρείου Νοσοκομείου. Τη συγκεκριμένη απονομή έκανε ο κ. Ανδρέας Χριστοφόρου Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, του οποίου την κόρη Ελισάβετ στήριξε η Μαρία υπό την ιδιότητά της ως νοσηλεύτρια στη μάχη που έδινε τους τελευταίες μήνες και βγήκε νικήτρια. Τόσο ο Ανδρέας, όσο και η Μαρία δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους για το συγκεκριμένο γεγονός και πόζαραν εμφανώς συγκινημένοι στο φακό. 

Το φωτεινό παράδειγμα του Άλεξ Ρόκα Καμπίγιο!

Η στιγμή που σημάδεψε τον 6ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας ήταν ο τερματισμός του 32χρόνου παγκοσμίου φήμης δρομέα με εγκεφαλική παράλυση Άλεξ Ρόκα Καμπίγιο! Ο μοναδικός αθλητής με 72% εγκεφαλική παράλυση που έχει τερματίσει σε Μαραθώνιο (την άνοιξη στη Βαρκελώνη) έτρεξε στη Λάρνακα, επιλέγοντας τη διαδρομή των 10 χλμ. και τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για όλους. Μετά τον τερματισμό του στη διαδρομή των 10 χλμ., ο Άλεξ Ρόκα τιμήθηκε από Aegean Airlines, Radisson Blu και Unicars, τις εταιρείες που συνέβαλαν καθοριστικά στην παρουσία του στην Κύπρο. Ο ίδιος σε δηλώσεις του εξέφρασε τη συγκίνηση του για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση. «Ήταν μία εκπληκτική εμπειρία. Ήταν τέλειο να τρέξω αυτή τη διαδρομή και να τερματίσω βλέποντας τη θάλασσα των Φοινικούδων, μία από τις πιο όμορφες στιγμές που μου χάρισε αυτός ο Μαραθώνιος. Θα ήθελα παρά πολύ να είμαι και του χρόνου για να ξανατρέξω», είπε.

Η Άννα Βίσση έτρεξε στον 6ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Στις παρουσίες του  6ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, ξεχώρισε και η συμμετοχή της δημοφιλούς Κύπριας τραγουδίστριας Άννας Βίσσης, η οποία έλαβε μέρος στη διαδρομή των 5 χλμ. και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη για την συμμετοχή της στον αγώνα,  τονίζοντας πως τέτοιες διοργανώσεις προβάλλουν την πόλη όπου γεννήθηκε και την εδραιώνουν ως έναν αθλητικό προορισμό στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο της παρουσίας της, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας την έχρισε πρέσβειρα της υποψηφιότητας της πόλης του Ζήνωνα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2030. 

Ο Flintstone δρομέας και ο Ινδός με το μούσι

Ο Όστιν Πάουερς από την Αγγλία όπως και στον περυσινό αγώνα, έτσι και φέτος απέδειξε ντυμένος αυτή τη φορά ως Flintstone, ότι δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω, και έλαβε μέρος στον αγώνα τερματίζοντας με το αμαξίδιο του. Στο φακό πόζαρε με τον Γιασβίρ Σινγκ Μοντάχερ από την Ινδία του οποίου ήταν η τέταρτη συμμετοχή στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας και κάθε φορά φτάνει στην Κύπρο με πιο μακρύ μούσι!

Ο Μαραθώνιος είναι για ΟΛΟΥΣ!

Μεταξύ των πιο ξεχωριστών στιγμών και του φετινού Μαραθωνίου, ήταν η AbleBook με τη στήριξη του Υπάρχω – Κέντρο Εκπαίδευσης και αποκατάστασης και τον Ανδρέα Βασιλείου, οι οποίοι έτρεξαν στον εταιρικό αγώνα 5 χλμ. μαζί με τα αμαξίδια τους. Επίσης, φίλοι της διοργάνωσης με τα αμαξίδια τους έτρεξαν σε όλες τις διαδρομές του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας και δικαιολογημένα απέσπασαν το πιο δυνατό χειροκρότημα από τους θεατές!

Ο Ιάπωνας Μαραθωνοδρόμος

Τη διαδρομή Τόκιο-Λάρνακα που ξεπερνά τα 15.000 χιλιόμετρα έκανε για να τρέξει στον αγώνα ο 30χρόνος Ιάπωνας αθλητής μακρινών αποστάσεων Suguru Okabe με το τελικό αποτέλεσμα να τον δικαιώνει για αυτή του την απόφασης καθώς έλαβε μέρος στον Μαραθώνιο των 42.195 μέτρων, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με χρόνο 02:36:39. Μάλιστα η επίδοση που κατέγραψε στον 6ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας ήταν η δεύτερη καλύτερή του για φέτος.

Νέα ρεκόρ διοργάνωσης!

Με νέο ρεκόρ στο Ημιμαραθώνιο Γυναικών ολοκληρώθηκε ο 6ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας. H Πολωνή αθλήτρια Popadiak Beata με χρόνο 1:18:47 κατέρριψε το ρεκόρ που κρατούσε από το 2018! Ρεκόρ σημειώθηκε και στα 10 χλμ. Ανδρών με τον Γιώργο Τοφή να τερματίζει σε χρόνο 31:16. Επίσης στον Ημιμαραθώνιο Ανδρών είχαμε ισοφάριση ρεκόρ, με τον Egor Vinogradov να ισοφαρίζει την επίδοση του 2019 (01:10:56). 

Ο Γιώργος Τοφή ήταν από τα πρόσωπα της διοργάνωσης, όχι μόνο για την κατάρριψη του ρεκόρ στο 10 χλμ., αλλά και για το γεγονός ότι αγωνίστηκε και κέρδισε σε δύο διαδρομές (5 και 10 χλμ.)! Επίσης με τις φετινές επιτυχίες του έφτασε τις 5 νίκες από την καθιέρωση του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας. Συγκεκριμένα έχει κερδίσει μία φορά τον Μαραθώνιο (2017), μία φορά τα 10 χλμ. (2023) και τρεις φορές τα  5 χλμ. (2021, 2022, 2023).

Ο αθλητής που τερμάτισε στην τελευταία θέση

Από τις στιγμές που κρατάμε είναι και τη θέληση του 39χρόνου Aleksandr Bogdanof να τρέξει στο Μαραθώνιο Λάρνακας. Αν και κατέλαβε την τελευταία θέση με χρόνο 06:22:18, έδειξε με τον τερματισμό του, πως δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, αλλά η συμμετοχή και το να δοκιμάζει ο καθένας μας τα όρια του!

6th Radisson Blu Larnaka International Marathon, Larnaka Cyprus, 19/11/2023. © 2023 Nassos Triantafyllou

Οι εθελοντές, η ψυχή του Μαραθωνίου!

Η οργάνωση μιας επιτυχημένης διοργάνωσης χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά, επιμονή, πάθος, μα πάνω από όλα την πολύτιμη βοήθεια των αναρίθμητων εθελοντών. Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας βασίζεται κάθε χρόνο στην σκληρή δουλειά εκατοντάδων εθελοντών που συνδράμουν καθοριστικά σε κάθε τομέα της διοργάνωσης. Η υποστήριξη από τους εθελοντές ήταν κρίσιμη για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης και οι ευχαριστίες προς αυτούς είναι ειλικρινείς. Οι εθελοντές είναι η ψυχή του Μαραθωνίου! 


Οι αφανείς ήρωες

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία δεν θα μπορούσε να μην γίνει στους αφανείς ήρωες του  Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, που δεν είναι άλλοι από τους εργάτες του Δήμου Λάρνακας. 

Κάθε χρόνο δίνουν κυριολεκτικά τη ψυχή τους, δουλεύοντας ασταμάτητα για να είναι όλα στην εντέλεια. Φέτος μάλιστα είχαν να αντιμετωπίσουν και τις αντίξοες καιρικές  συνθήκες της προηγούμενης ημέρας που έκαναν το έργο τους ακόμη πιο δύσκολο.

facebook
twitter
instagram
youtube