fbpx

Η Green Dot σταθερά στο πλευρό του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, του πρώτου «πράσινου» Μαραθωνίου της Κύπρου

Η Green Dot σταθερά στο πλευρό του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, του πρώτου «πράσινου» Μαραθωνίου της Κύπρου

H Green Dot στηρίζει και φέτος τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας! Πιστή στο ραντεβού της η Green Dot, πράσινος χορηγός του 6ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, στις 19 Νοεμβρίου 2023.

Όπως και κάθε χρόνο, η Green Dot θα τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης κατά μήκος όλης της διαδρομής του Μαραθωνίου, αλλά και στο σημείο εκκίνησης/ τερματισμού με στόχο τη συλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών πλαστικού και αλουμινίου. 

Η Green Dot είναι Οργανισμός Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και είναι το πρώτο αδειοδοτημένο συλλογικό σύστημα διαχείρισης αποβλήτων της Κύπρου. Το πεδίο ευθύνης της περιορίζεται στη συλλογή και την ορθολογιστική διαχείριση των αποβλήτων συσκευασίας που προκύπτουν από το οικιακό ρεύμα. Το πρόγραμμα συλλογής των ανακυκλώσιμων συσκευασιών της Green Dot εξυπηρετεί πέραν του 88% του πληθυσμού της Κύπρου, από 29 Δήμους και 70 Κοινότητες, και έχει ως κύριο μέλημα την εύκολη πρόσβαση των πολιτών στην ανακύκλωση. 

Στόχος της Green Dot είναι η προσπάθεια προώθησης ενός τρόπου ζωής, ο οποίος να επιδεικνύει σεβασμό προς το περιβάλλον αλλά και σεβασμό προς τις επόμενες γενιές, μέσα από το χτίσιμο καλών συνηθειών. Το  μήνυμα της Green Dot προς την κοινωνία είναι «Ζήσε το σύγχρονο ΕΥ ΖΗΝ». Το σύγχρονο ΕΥ ΖΗΝ σημαίνει «Δείξε σεβασμό και χτίσε καλές συνήθειες», εντάσσοντας την ανακύκλωση ως μια καλή συνήθεια μαζί με τη σωστή διατροφή, τη μάθηση, την άθληση και την ποιοτική ψυχαγωγία. 

Η Green Dot αναγνωρίστηκε ως μία από τις 10 καλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες στην κατηγορία Environmental & Corporate Sustainability στα European Business Awards 2014/2015.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.greendot.com.cy ή μέσω της εφαρμογής  «ReCYcling CY» στο κινητό τηλέφωνο ή το tablet σας.  

Ο 6ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι έτοιμος και φέτος να υποδεχθεί χιλιάδες δρομείς. Με σημείο εκκίνησης την παραλία των Φοινικούδων την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, αθλητές από όλο τον κόσμο θα γίνουν μέρος της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού στο νησί, συμμετέχοντας σε μία από τις 7 διαδρομές του. Το πρόγραμμα ξεκινάει με τη βασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου, του Ημιμαραθώνιου δρόμου και των 10χλμ. αγώνα δρόμου. Ακολουθούν οι διαδρομές των 5χλμ. αγώνα δρόμου και των 5χλμ. εταιρικού αγώνα, ενώ η ημέρα ολοκληρώνεται με το Fun Race 1χλμ. για τους ενήλικες και με το McDonald’s™ Kids Race 1χλμ. για τα παιδιά. 

facebook
twitter
instagram
youtube