fbpx

Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας: Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους εθελοντές και ανθρώπους της διοργάνωσης

Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας: Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους εθελοντές και ανθρώπους της διοργάνωσης

Μία ξεχωριστή ευχαριστήρια εκδήλωση όπου τιμήθηκαν οι υποστηρικτές του Μαραθωνίου

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, μία ξεχωριστή τελετή στο ξενοδοχείο Radisson Blu με σκοπό να ευχαριστήσουν όλους τους συμβαλλόμενους φορείς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της τρίτης διοργάνωσης η οποία έλαβε χώρα στις 17 Νοεμβρίου 2019 στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, στον 16ο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Blu, οι άνθρωποι που έφεραν εις πέρας τον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας συναντήθηκαν ξανά και έδωσαν ραντεβού για την τέταρτη διοργάνωση στις 15 Νοεμβρίου 2020. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των εθελοντών που αγκάλιασαν και στήριξαν με ενθουσιασμό τον Μαραθώνιο, παιδιών και μαθητών από το Γυμνάσιο και Λύκειο Δροσιάς που είναι το μέλλον της πόλης αλλά και οι εργάτες του Δήμου Λάρνακας. Η διοργάνωση τίμησε και ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Σώμα Προσκόπων, την Πολιτική Άμυνα, την Αστυνομία Κύπρου, την Skylink και τις εταιρείες McDonalds, Stoiximan, Unicars, Argosy Trading, Perskindol, SPAR, K-Cineplex και Adboard. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει και τις δύο πρέσβειρες του αγώνα την κυρία Άντρη Αβράαμ και την κυρία Χρύσα Γκουντενούδη, οι οποίες συνέβαλαν τα μέγιστα για την προβολή του αγώνα.

Η δημοσιογράφος Μανιάνα Καλογεράκη συντονίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην επιτυχία της διοργάνωσης στα τρία μόλις χρόνια δραστηριοποίησής της ενώ πρώτος απηύθυνε στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας κ. Ιάσωνας Ιασωνίδης. 

Αντιδήμαρχος Λάρνακας: «Η Λάρνακα αναδεικνύεται σε κέντρο αθλητισμού»

Ο κ. Ιασωνίδης αφού εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την επιτυχή διεξαγωγή του Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας και αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτή της μεγάλης εκδήλωσης για τη Λάρνακα δήλωσε πως: «Η Λάρνακα αναδεικνύεται σταθερά πλέον με ανοδική πορεία σε κέντρο αθλητισμού παγκόσμιας ακτινοβολίας και κύρους. Για όλους εμάς αυτή τη διαδρομή στον αθλητισμό σημαίνει πολλά και σημαντικά πράγματα που είναι τόσο ισχυρά ώστε να μετατρέψουν τη Λάρνακα σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς. Ο 3ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας ήταν ένας μεγάλος αγώνας και μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για όλους όσοι συμμετείχαν και τον παρακολούθησαν. Εκ μέρους του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα του Δημάρχου μας Αντρέα Βύρα που απουσιάζει ευχαριστώ όλους τους συμβαλλόμενους φορείς για αυτή την επιτυχή διοργάνωση». 

Κώστας Ντάλτας: «Τα αποτελέσματα ήταν σαφώς υψηλότερα των προσδοκιών μας»

Ακολούθως, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας κ. Κώστας Ντάλτας πήρε τον λόγο και αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τους ανθρώπους, φορείς, χορηγούς και οργανώσεις που συνέβαλαν ο καθένας ξεχωριστά σε αυτή τη διοργάνωση. Στη συνέχεια ανέφερε: «Όταν ξεκινούσαμε αυτή την προσπάθεια πριν από μερικά χρόνια δεν περιμέναμε ότι θα κυλήσει τόσο γρήγορα αυτή η διαδρομή και να έχουμε ήδη πραγματοποιήσει και τον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας. Ο χρόνος ταξιδεύει ακόμη πιο γρήγορα και έχουμε σχεδιάσει όχι μόνο τον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας αλλά ακόμα και πως θα κλείσει αυτή η πενταετία. Τα αποτελέσματα ήταν σαφώς υψηλότερα των προσδοκιών μας. Όλο αυτό όμως δεν θα γινόταν αν δεν είχαμε εσάς, τον Δήμο Λάρνακας που είναι συνδιοργανωτής, τον Αντρέα Βύρα ο οποίος το πίστεψε από την πρώτη στιγμή όπως και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο». 

Στη συνέχεια ο κ. Ντάλτας προχώρησε σε μία μικρή παρουσίαση όπου αναφέρθηκε με στατιστικά στοιχεία και αριθμούς στην αποδοχή του Μαραθωνίου της Λάρνακας, τόσο από τον κόσμο της πόλης του Ζήνωνα, ολόκληρης της Κύπρου γενικότερα με συμμετέχοντες από όλες τις πόλεις που αναδεικνύει τη διοργάνωση σε μεγάλο παγκύπριο αθλητικό γεγονός. Εκείνο, όμως, για το οποίο κάνει τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας ακόμη πιο περήφανο είναι η διεθνής απήχηση που έχει επιτύχει στα τρία μόλις χρόνια ζωής του, με εισροή ξένων δρομέων αλλά και τουριστών που «βουλιάζουν» την πόλη. 

Στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας το 56% των συμμετεχόντων ήταν άντρες και το 44% γυναίκες. Το το 24% ήταν ηλικίας 12 ετών και άνω, το 22% ήταν ηλικίας 29-34, το 15% 350-39, το 13% 40-44, το 8% 45-49, 5% 50-54, 3% 60-69 και 12-24. Το 45% των συμμετεχόντων από Κύπρο προέρχονταν από τη Λάρνακα, το 38% από τη Λευκωσία, το 13% από τη Λεμεσό, 2% από ελ. επ. Αμμοχώστου και 1% από την Πάφος. Οι δέκα πρώτες σε συμμετοχή χώρες στον Μαραθώνιο Λάρνακας είναι οι εξής: Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ουκρανία, Πολωνία, Αυστρία, Ολλανδία, Λίβανος και Ουγγαρία. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της τριετίας ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας έχει στηρίξει πάνω από δέκα φιλανθρωπικά ιδρύματα ενώ το 2019 στήριξε τους Special Olympics Cyprus, τη Σχολή Τυφλών, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και το Despina Children’s Diabetes Foundation για τον παιδικό διαβήτη. Παράλληλα, πρόκειται για μία «πράσινη» διοργάνωση που έχει τη στήριξη του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Εθελοντισμού, του Together Cyprus και της Green Dot.  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε από τον κ. Κώστα Ντάλτα και ο κ. Μάριος Πολυβίου, CEO της Sunnyseeker Hotels που είναι ο ονομαστικός χορηγός του Μαραθωνίου. Ο κ. Πολυβίου δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος είναι ένας θεσμός πλέον για την Λάρνακα. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, τους διοργανωτές, εθελοντές και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Εμείς ως εταιρεία επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας πως όσο καιρό μας θέλουν οι διοργανωτές θα είμαστε δίπλα τους». 

Τέλος, ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα λόγια καρδιάς του κ. Σωτήρη Μαύρου, Τεχνικού Διευθυντή του Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήλο αλλά και την χαρά των εργατών του Δήμου Λάρνακας που δουλεύουν για τη διοργάνωση. «Τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 2:00 με 3:00 το πρωί ξεκινούμε να κλείνουμε τους δρόμους της πόλης. Είναι η μοναδική φορά που βλέπω τους εργάτες μας τόσο χαμογελαστούς εκείνη την ημέρα».  

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, ανανεώνοντας το ραντεβού για την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, όπου θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας.

Σας περιμένουμε όλους στον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας για να βιώσουμε άλλη μία μοναδική εμπειρία!

facebook
twitter
instagram
youtube