fbpx

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της Κύπρου, τον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας!

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της Κύπρου, τον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας!

Στόχος του 3ου Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας είναι να αποκτήσει ακόμη ευρύτερο κοινό και συμμετέχοντες, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία στους δεκάδες χιλιάδες δρομείς και θεατές που αναμένεται να λάβουν μέρος στη μεγάλη αυτή γιορτή, προωθώντας την αθλητική, πολιτιστική, περιβαλλοντική και φυσικά την τουριστική σημασία της Λάρνακας σε όλο τον κόσμο. 

Τον συντονισμό και παρουσίαση της διάσκεψης Τύπου ανέλαβε η δημοσιογράφος Μανιάνα Καλογεράκη, ενώ στο πάνελ παρευρέθηκαν οι: Κώστας Ντάλτας (Εκτελεστικός Διευθυντής Μαραθωνίου), Αντώνης Γιωργαλλίδης (Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ), και ο Μάριος Πολυβίου (CEO της Sunnyseeker Hotels).

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας σε χαιρετισμό του, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι στη Λάρνακα γιατί σε λίγες μέρες έχουμε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και σε όλη την Κύπρο, τον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας. Είναι μία διοργάνωση που είναι μία μεγάλη γιορτή για την Κύπρο με χιλιάδες πολίτες από τη Λάρνακα, από τη Λευκωσία, από όλη την Κύπρο και από το εξωτερικό, γιορτάζουμε όλοι μαζί και προωθούμε τον αθλητισμό». 

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, Κώστας Ντάλτας στην εισαγωγή του, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε για 3η συνεχή χρονιά στη Λάρνακα, χιλιάδες δρομείς και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Κύπρο και από πάνω από 75 χώρες σε μία διοργάνωση που εξελίσσεται πλέον στο μεγαλύτερο αθλητικό και όχι μόνο event στη Λάρνακα και στην Κύπρο, εξασφαλίζοντας την προώθηση της Λάρνακας σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μία από τις μαζικότερες εκδηλώσεις στην Κύπρο με περισσότερα από 15 βραβεία στην Κύπρο και το εξωτερικό. Παράλληλα, είναι μεγάλη τιμή για εμάς η στρατηγική συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την παρουσία του Βαγγέλη Παπαποστόλου και της ομάδας του αλλά και την έλευση της φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου όπως και πέρυσι, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Καλούμε τον κόσμο να λάβει μέρος μαζικά στη μεγάλη αυτή γιορτή την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις Φοινικούδες και να ζήσει μία αξέχαστη εμπειρία»!

Ο Αντώνης Γιωργαλλίδης, Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, τόνισε: «Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές και να πω ότι ως Ομοσπονδία στηρίζουμε και θα στηρίζουμε αυτή τη διοργάνωση, όπως και όλες τις διοργανώσεις που ενισχύουν και αναπτύσσουν το δρομικό κίνημα στην Κύπρο». 

Ο Μάριος Πολυβίου, CEO της SunnySeeker Hotels, εκπροσωπώντας το Radisson Blu, τον ονομαστικό χορηγό της διοργάνωσης, δήλωσε: «Είμαστε δίπλα στην πρωτοβουλία για τον Μαραθώνιο από την πρώτη στιγμή, έχοντας δώσει το όνομα του Radisson Blu στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας και είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι ο όμιλος της Quality και το Radisson Blu θα είναι δίπλα στη διοργάνωση σταθερά. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και το Δήμο Λάρνακας για αυτή την ιδέα, να κάνετε αυτό το event, το οποίο έχει εξελιχθεί σε θεσμό για τη Λάρνακα και την Κύπρο».

Ο πρώτος Πράσινος Μαραθώνιος της Κύπρου

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας αποτελεί τον Πρώτο Πράσινο Μαραθώνιο της Κύπρου, καθώς τελεί υπό την αιγίδα υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννα Παναγιώτου και γι’ αυτό το σκοπό έχει καταρτιστεί ειδικό πλάνο για την αποφυγή της ηχορύπανσης, θα τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης και παράλληλα θα γίνει δενδροφύτευση σε συντονισμό με το γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. 

Ο 3ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου στη Λάρνακα και τελεί υπό την αιγίδα και την στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, του Υπουργείου Υγείας, του Επίτροπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, της Αστυνομίας Κύπρου, της Πολιτικής Άμυνας, του Οργανισμού Νεολαίας. Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου, ήταν, επιπλέον, και εκπρόσωποι των χορηγών και υποστηρικτών της διοργάνωσης.

Η άφιξη της Φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Τις λεπτομέρειες για τις διαδρομές του Μαραθωνίου έδωσε ο Σωτήρης Μαύρος, Αγωνιστικός Διευθυντής του Μαραθωνίου, ενώ εκ μέρους της Τεχνικής Επιτροπής η Χρύσα Αποστολούμη αναφέρθηκε αναλυτικά στην άφιξη της Φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 15 Νοεμβρίου και την λαμπαδηδρομία από το αεροδρόμιο στις Φοινικούδες, όπου θα υπάρξει ξεχωριστή εκδήλωση. Η κα. Αποστολούμη επισήμανε και την ξεχωριστή σημασία που έχει η άφιξη της Φλόγας για τον Μαραθώνιο, μία κίνηση που τον ξεχωρίζει και του προσδίδει μεγαλύτερο κύρος.

Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα ο McDonald’s Kids RaceΤΜ

Εκ μέρους των McDonaldsΤΜ -που έχουν δώσει το όνομά τους στον παιδικό αγώνα 1 χλμ- μίλησε η Κατερίνα Ανδρέου, η οποία στάθηκε στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης διαδρομής: «Με τη χορηγία του McDonald’s Kids Race επιθυμούμε να δώσουμε στα παιδιά κίνητρο για να λάβουν ενεργά μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες και να εντάξουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους. Βασικός πυλώνας της McDonald’s είναι η προσφορά στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται».

Προσφορά στην κοινωνία

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στήριξε και στηρίζει πάνω από 10 κοινωφελή ιδρύματα και οργανισμούς, όπως το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, τους Special Olympics και πολλούς άλλους. 

Οι διαδρομές

Οι διαδρομές ποικίλουν, με πρώτη και βασική, τη διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου (42.195 χλμ). Ακολουθούν οι διαδρομές του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ), των 10 χλμ, των 5 χλμ – εταιρικός, των 5 χλμ – ατομικός και McDonald’sΤΜ Kids Race 1km και το Fun Race 1km για τους ενήλικες.

Όλες οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν σταθμούς ανεφοδιασμού, ώστε όλοι να απολαύσουν στο έπακρο τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

facebook
twitter
instagram
youtube