fbpx

Με τρία ρεκόρ αγώνων και πέραν των 9.000 συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε ο 3ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Με τρία ρεκόρ αγώνων και πέραν των 9.000 συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε ο 3ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Με τρία ρεκόρ αγώνων και πέραν των 9.000 συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε ο 3ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας ο οποίος διεξάχθηκε την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου και ο οποίος ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι με επιτυχία.

Ολόκληρη η Λάρνακα έγινε μια μεγάλη αγκαλιά που υποδέχθηκε ντόπιους και ξένους επισκέπτες και δρομείς, που βρέθηκαν στην μαζικότερη και μεγαλύτερη γιορτή της Κύπρου. Ο παραλιακός δρόμος των Φοινικούδων πλημμύρισε με χαμόγελα και ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Πλήθος κόσμου, βρέθηκε και περιμετρικά των διαδρομών, εμψυχώνοντας και χειροκροτώντας τους δρομείς κατά τη διάρκεια του εκάστοτε αγώνα, δημιουργώντας έτσι μια πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα σε ολόκληρη την πόλη.

Ρεκόρ Αγώνων στο Μαραθώνιο

Δύο ρεκόρ αγώνων σημειώθηκαν σήμερα στον Μαραθώνιο των 42.195 χλμ., με πρώτο τον Λιβανέζο Tony Hanna, ο οποίος τερμάτισε σε 2 ώρες 34 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα. Το προηγούμενο ρεκόρ ανδρών ήταν 2 ώρες 39 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Levan Chockeli από την Γεωργία με χρόνο 2:45.35 και τρίτος ο Aleksei Kurlov από τη Ρωσία με 3:02.02.

Ρεκόρ αγώνων σημειώθηκε και στις γυναίκες του Μαραθωνίου, με τον Λίβανο να πρωταγωνιστεί και πάλι. Η Nadine Kalout, κρατώντας τη σημαία του Λιβάνου, τερμάτισε σε χρόνο 3:14.24, σημειώνοντας νέο ρεκόρ αγώνων. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 3:16.09.

Δεύτερη τερμάτισε η Nada El Jisser, από τον Λίβανο, με χρόνο 3:19.40 και τρίτη, η Kamila Perucka, από την Πολωνία, με χρόνο 3:23.54.

Η αρχή έγινε με ρεκόρ αγώνων στον Ημιμαραθώνιο

Ο 3ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας ξεκίνησε στις 08.00 και ο πρώτος τερματισμός της ημέρας ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο από τον Λιβανέζο δρομέα Nader Jaber, ο οποίος τερμάτισε με χρόνο 1 ώρα 10 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα σημειώνοντας νέο ρεκόρ αγώνων. Το προηγούμενο ρεκόρ αγώνων στον ημιμαραθώνιο αντρών ήταν 1 ώρα 11 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα.

Δεύτερος, τερμάτισε ο Dimitry Hramatoutsi από τη Λευκορωσία, με χρόνο 1:11.47, και τρίτος ο Aleksey Kalistrata από τη Ρωσία, με χρόνο 1:12.27.

Στις γυναίκες, πρώτη στον ημιμαραθώνιο τερμάτισε η Claudia Necula από τη Ρουμανία με χρόνο 1:27.45, δεύτερη η Tanya Fox από τη Νότια Αφρική, με χρόνο 1:29.49 και τρίτη η Όλγα Κυπρή από την Κύπρο, με χρόνο 1:30.50.

Ένας ιδιαίτερος δρομέας τερμάτισε στον σημερινό ημιμαραθώνιο. Πρόκειται για τον 66χρονο Ισραηλινό μαραθωνοδρόμο Moshe Lederfen, ο οποίος έφτασε στο τέρμα με μία γλάστρα στο κεφάλι την οποία κουβαλούσε σε όλη την διάρκεια της διαδρομής. Ο Lederfen συνηθίζει να το κάνει αυτό σε πολλούς αγώνες κουβαλώντας συνήθως στο κεφάλι του ένα ανανά που αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν του.

Μιλώντας στην Οργανωτική Επιτροπή, ο Moshe Lederfen μας αποκάλυψε τους λόγους, για τους οποίους αποφάσισε να τρέχει με ένα ανανά στο κεφάλι . Η απόφαση του αυτή βασίζεται στην θεωρία της ισορροπίας, μία στάση ζωής που ακολουθεί και ο ίδιος.

Όπως ανέφερε, συμμετείχε σε 15 Μαραθωνίους μέχρι σήμερα με αυτό τον τρόπο, με σκοπό να γίνει διάσημος για να μεταφέρει στον κόσμο, μηνύματα ειρήνης, συμφιλίωσης και συνύπαρξης, τα οποία πηγάζουν μέσα από τη θεωρία της ισορροπίας.

Σημείωσε ότι του άρεσε πάρα πολύ ο Μαραθώνιος της Λάρνακας, αφού ακολούθησε μια όμορφη διαδρομή δίπλα στην θάλασσα.

Αγώνας 5 και 10 χιλιομέτρων

Αργότερα το πρωί, μετά τις 10 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση των 10χλμ. από τον Πέτρο Δημητρίου, διευθυντή του γραφείου του Προέδρου.

Ο Soulaimane Aajaj, από το Μαρόκο, χρειάστηκε μόλις 34.40 για να κόψει πρώτος το νήμα των 10χλμ. Δεύτερος τερμάτισε ο Αβράαμης Αβραάμ, από την Κύπρο, με χρόνο 35.28, και τρίτος τερμάτισε ο Thomas Luxford από το Ηνωμένο Βασίλειο, με χρόνο 35.53.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Joan Makary από το Λίβανο, με χρόνο 38.40. Δεύτερη, τερμάτισε η Sharon Bareham από το Ηνωμένο Βασίλειο, με χρόνο 41.49, και τρίτη, τερμάτισε η Zozan Timurturkan από τη Λεμεσό, με χρόνο 42.35.

Εξάλλου, λίγο πριν τις 12 δόθηκε η εκκίνηση των 5χλμ, που χαρακτηριστικό του ήταν η μεγαλύτερη συμμετοχή που ξεπερνούσε της 5.000 .

Νικητής στους άντρες ήταν ο Γιώργος Μίνος από την Ελλάδα, με χρόνο 14:21.75. Δεύτερος τερμάτισε ο Yahya Muhamud, με χρόνο 16:25.90 και τρίτος, ο Κωνσταντίνος Δρόσος από την Ελλάδα με χρόνο 16:44.53 .

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και μέλος της Stoiximan Running Team, Ζωή Ανδρικοπούλου, με χρόνο 17:20.42. Δεύτερη, ακολούθησε η Κύπρια αθλήτρια Μαρία Σωτηρίου, με χρόνο 18:54.85 και τρίτη, η Maria Genzelman από την Ουκρανία και αθλήτρια του ΓΣΟ, με χρόνο 20:35.30.

Στον εταιρικό αγώνα των 5χλμ, οι πρώτες τρεις ομάδες είναι η Arena Personal Training Center, η ομάδα της American Academy Senior και η ITC Publicworld Ltd.

Τα παιδιά βίωσαν την εμπειρία μίας μεγάλης αθλητικής γιορτής

Ακολούθησε, ο παιδικός αγώνας του 1χλμ, με τα παιδιά συντροφιά με τους γονείς τους, να λαμβάνουν μέρος με ενθουσιασμό στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.

Τελετουργικό μέρος παρουσία της αν. Κυβερνητικής Εκπροσώπου

Στο μεταξύ, η αναπληρωτής Κυβερνητική Εκπρόσωπος, κα. Κλέλια Βασιλείου, σε δηλώσεις της είπε ότι η Κύπρος με την πραγματοποίηση του 3ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας μπαίνει στον χάρτη διεξαγωγής Μαραθωνίων.

Ανέφερε πως η σημερινή μέρα είναι μια μεγάλη γιορτή για την Λάρνακα και ο συμβολισμός είναι τεράστιος.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλους τους δρομείς, εθελοντές, χορηγούς και συμμετέχοντες για την παρουσία τους στον Μαραθώνιο Λάρνακας.

Ραντεβού στις 15 Νοεμβρίου 2020 στον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.

Γραφείο Τύπου
Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

facebook
twitter
instagram
youtube