fbpx

Η Λάρνακα υποδέχθηκε τη φλόγα-σύμβολο του Μαραθώνα για τον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Η Λάρνακα υποδέχθηκε τη φλόγα-σύμβολο του Μαραθώνα για τον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας


Η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί ως σύμβολο της ΑIMS, μεταφέρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με πτήση της AEGEAN, από την Αθήνα στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας και στην αίθουσα των VIP της Skylink που αποτελεί υποστηρικτή του Μαραθωνίου και είχε την ευθύνη για την τελετή άφιξης της Φλόγας. Την Φλόγα μετέφεραν εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ.

Η Φλόγα στους δρόμους της Λάρνακας
Η Φλόγα, η οποία διέσχισε τους δρόμους της Λάρνακας, με πρώτες Λαμπαδηδρόμους την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου και την Πρέσβειρα του BeActive Κάλλη Χατζηιωσήφ και τελευταίους τον CEO της Sunnyseeker Hotels Μάριο Πολυβίου και τον Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, κατέληξε στον Δημοτικό Κήπο Λάρνακας, όπου και έγινε το άναμμα του βωμού, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, ένα σπουδαίο θεσμό για την πόλη του Ζήνωνα. Μεταξύ άλλων έτρεξαν οι χορηγοί, υποστηρικτές, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μαρίας Μπελιμπασάκη και η πρωταθλήτρια Ελλάδας Ζωή Ανδρικοπούλου οι οποίες ήρθαν στη Λάρνακα με την Stoiximan Running Team.

Α. Βύρας: «Αποδείξαμε ότι η Λάρνακα μπορεί»
Μετά το άναμμα του βωμού από τον Δήμαρχο Λάρνακας, ακολούθησε ένα χαρακτηριστικό θεατρικό δρώμενο από την μάχη του Μαραθώνα.
Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε ότι «δείξαμε στην πράξη ότι η Λάρνακα όχι μόνο δεν υπολείπεται κάτι από τις υπόλοιπες πόλεις, αλλά μπορεί να καταστεί πρωταγωνιστής σε τέτοιου μεγέθους γεγονότα».
«Έτσι, και με τη βοήθεια πάντοτε των χορηγών μας, διότι χωρίς τους χορηγούς δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση αυτής της γιορτής, με πρωτοστάτες πάντοτε τους φίλους από το Radisson Blu, με τον φίλο Μάριο Πολυβίου και Στράτο Κάκο, που στάθηκαν δίπλα μας από την αρχή, γιατί όταν ένα γεγονός πετύχει μετά είναι πολύ πιο εύκολο να προσελκύσεις κόσμο να σε βοηθήσει. Στην αρχή είναι το δύσκολο και κόσμος στάθηκε δίπλα μας από την αρχή. Έχουμε καταφέρει αύριο την Κυριακή, να υπάρχουν άνω των 10.000 ανθρώπων για να χαρούν την πόλη μας, για να βιώσουν μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Έτσι, θα δώσουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο για να μεταδώσουμε πολλά ιδανικά στους νέους μας, για να τους κρατήσουμε μακριά από όλα αυτά που καταστρέφουν τη ζωή τους», συμπλήρωσε.

Να δώσουμε, συνέχισε ο κ. Βύρας, το μήνυμα της ισότητας. «Το μήνυμα ότι μπορεί να είμαστε διαφορετικοί αλλά είμαστε όλοι ίσοι, και όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Να δώσουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά του ανθρώπου», σημείωσε.

Ο Γενικός Διευθυντής της Sunnyseeker Hotels Αντώνης Χατζηνικόλας, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι «νοιώθουμε απέραντη χαρά και ικανοποίηση που για τρίτη φορά στηρίζουμε τον Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακος».
«Αυτή τη χρονιά οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, γεμίζοντας μας με περηφάνια που η πόλη της Λάρνακας έχει την τιμητική της. Εμείς πρώτοι πιστέψαμε στην ιδέα που είχαν οι διοργανωτές για να μετατρέψουν τον Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας ως το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης. Από την πρώτη στιγμή, στηρίξαμε την πρωτοβουλία για τον Μαραθώνιο έχοντας δώσει το όνομα του Radisson Blu στο Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας», πρόσθεσε.
Όπως είπε, «φιλοδοξούμε πως ο ρόλος του Radisson Blu Hotel Λάρνακας θα γίνεται ολοένα και ενεργότερος σε αυτό το τεράστιο αθλητικό γεγονός, κάτι που αποδεικνύουμε τα τρία πρώτα χρόνια του θεσμού».

«Ο Μαραθώνιος Λάρνακας έγινε πόλος έλξης για πολλούς αθλητές από όλη την Κύπρο, αλλά και από όλο τον κόσμο. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι φέτος η ζήτηση στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης από αθλητές του εξωτερικού ήταν μεγάλη. Με την στήριξη του Radisson Blu, ο Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας κατάφερε να τοποθετήσει την πόλη στον παγκόσμιο χάρτη του συγκεκριμένου αθλήματος», πρόσθεσε.
Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας έτυχε, στην αίθουσα των VIP της Skylink στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας, θερμής υποδοχής από τις αρχές της πόλης της Λάρνακας, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Κύπρου, αθλητικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.
Υπουργός Μεταφορών: «Τιμή για το Υπουργείο να βρίσκεται εδώ»

Σε σύντομο τελετουργικό κατά την τελετή παραλαβής της φλόγας του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας για τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου είπε ότι οι αξίες που εκπροσωπεί η φλόγα του Ελληνισμού και του αυθεντικού μαραθώνιου της Αθήνας, υπερβαίνουν τους ανθρώπους, την ιστορία τους και τα σύνορα των κρατών.
Η κα. Αναστασιάδου συνεχάρη τους διοργανωτές του μαραθωνίου της Λάρνακας, οι οποίοι, όπως είπε, «έχουν καταφέρει, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να μετατρέψουν αυτή τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση σε διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμό».
«Μια αναμφίβολα μεγάλη γιορτή, που αναδεικνύει τη πόλη του Ζήνωνα ως αθλητικό κέντρο παγκόσμιας ακτινοβολίας και κύρους. Μια εκδήλωση, που συνδυάζει το αθλητικό ιδεώδες με την κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά μαζί με την καλλιέργεια και ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης», σημείωσε.
Η κα. Αναστασιάδου διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα είναι πάντα αρωγός σε προσπάθειες που προάγουν τα αθλητικά και πανανθρώπινα ιδεώδη.
«Γι’ αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τους θεσμικούς υποστηρικτές της φετινής διοργάνωσης του μαραθωνίου Λάρνακας. Είμαι βέβαιη ότι η λάμψη και τα διαχρονικά μηνύματα της φλόγας του αυθεντικού μαραθώνιου της Αθήνας, θα εμπνεύσουν τους δρομείς του Radisson Blu διεθνούς Μαραθωνίου της Λάρνακας, οδηγώντας τους, την προσεχή Κυριακή, στο τέλος της διαδρομής του ενός, των 5, των 10, των 21 και των 42.195 χιλιομέτρων», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος της Skylink, κα. Έμιλη Μαύρος, σε χαιρετισμό της είπε ότι αυτή η διοργάνωση θα φέρει πολλά θετικά στοιχεία στην πόλη της Λάρνακας και πρόσθεσε ότι η Skylink είναι ένας από βασικό υποστηρικτής των Special Olympics. «Το γεγονός ότι ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στηρίζει τους Special Olympics, μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους που είμαστε μαζί σε αυτή την συνεργασία», συμπλήρωσε.

Σπύρος Καλοζούμης: «Η φλόγα της ειρήνης, της φιλίας, της προόδου». Ο Έφορος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, κ. Σπύρος Καλοζούμης, σε σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι με μεγάλη χαρά μετέφεραν την Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου στην Λάρνακα για δεύτερη φορά.
«Είναι η φλόγα της ειρήνης, της φιλίας, της προόδου. Είναι η Φλόγα που συνδέει τους Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων, από τον Προμηθέα που φώτισε τις εστίες των οικογενειών, των μελών της εποχής εκείνης και συνεχίζει μέχρι τώρα το άσβεστο φως της. Η Φλόγα σηματοδοτεί την μεγάλη νίκη που έδωσαν οι Έλληνες στη μάχη του Μαραθώνος που απέτρεψαν τους βαρβάρους και άλλαξε η ροή του κόσμου. Αυτή την Φλόγα λοιπόν, που γυρίζει όλο τον κόσμο, με το δρομικό κίνημα να είναι πλέον σε μεγάλη ακμή, με τα τεράστια οφέλη που δίδει το φως αυτό το φως του Μαραθωνίου σε όλη την γη τις αξίες, του ελληνισμού και τις αξίες του πολιτισμού», πρόσθεσε.
Ευχήθηκε, παράλληλα, κάθε επιτυχία στο 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.

Ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και  Τουρισμού του Δήμου Μαραθώνα, κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης, σε σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι ο Δήμος Μαραθώνα νιώθει μεγάλη χαρά που έφερε στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στη Λάρνακα την Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου. «Πραγματικά να σας ευχηθώ όχι μόνο να κάνετε ένα εξαιρετικά καλό Μαραθώνιο, όπως βλέπω ότι το κάνατε θεσμό, αλλά επιτέλους να αποκτήσει το νησί σας την ενιαία του αυτοκυριαρχία και να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει γιατί το αξίζει», σημείωσε.

Στο σημείο αυτό, οι κ.κ. Καλοζούμης και Κυπαρίσσης τίμησαν την Υπουργό Μεταφορών με ένα πιστό αντίγραφο του μεταλλίου του Σπύρου Λούη.

Μάριος Πολυβίου: «Μία μεγάλη τιμή για την Λάρνακα»

Ο CEO της Sunnyseeker Hotels Μάριος Πολυβίου, σε σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι είναι μεγάλη για την Λάρνακα που έρχεται για δεύτερη φορά η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου στην πόλη.

«Είναι μεγάλη τιμή και για την διοργάνωση να έχουμε τη Φλόγα μαζί μας και να ξεκινά η διοργάνωση μαζί με τη λαμπαδηδρομία, με την Αυθεντική Φλόγα του Μαραθώνα», πρόσθεσε.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κα. Ιωάννα Παναγιώτου, σε χαιρετισμό της είπε ότι δεν θα μπορούσε να μην ήταν πράσινος αυτός ο Μαραθώνιος, ενώ ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης, σε χαιρετισμό του είπε ότι ο Μαραθώνιος Λάρνακας βασίζεται και στην εθελοντική προσφορά και πρόσθεσε ότι και ο Μαραθώνιος Λάρνακας στηρίζει με τη σειρά του εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ανθρωπιστικό έργο.

Την Παρασκευή έφθασαν στην Κύπρο με την Stoiximan Running Team και δύο Ελληνίδες αθλήτριες, η Μαρία Μπελιμπασάκη και η Ζωή Ανδρικοπούλου.
Σε χαιρετισμό της, η Μαρία Μπελιμπασάκη είπε ότι το δρομικό κίνημα στην Κύπρο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.
«Ο κόσμος έχει αφήσει την καθιστική ζωή. Μπαίνει στη διαδικασία να προπονηθεί και να πάρει μέρος στον Μαραθώνιο, που όπως είναι γνωστό είναι από τα πιο δύσκολα αγωνίσματα. Θα βρίσκομαι στο περίπτερο του Stoiximan για να δώσω και τη δικιά μου την ενέργεια στο κόσμο που αποφάσισε να μπει σε αυτό το δύσκολο κομμάτι και να ευχαριστήσω και τους διοργανωτές, αλλά και την Stoiximan ξανά, γιατί ο χρυσός μου χορηγός για το Τόκυο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες», συμπλήρωσε.
Η Ζωή Ανδρικοπούλου, σε δήλωση της εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε αυτό τον υπέροχο αγώνα μαζί με την ομάδα του Stoiximan. «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για την διοργάνωση, γιατί κάθε χρόνο βελτιώνεται και όλο περισσότερος κόσμος έρχεται και τρέχει. Η ατμόσφαιρα του αγώνα είναι υπέροχη, για αυτό επιλέγω κάθε χρόνο να έρχομαι και θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους όσους τρέξουν την Κυριακή», κατέληξε.

Γραφείο Τύπου
Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

facebook
twitter
instagram
youtube