fbpx

Αντιστροφη μετρηση για τον 5ο Radisson Blu Διεθνη Μαραθωνιο Λαρνακας

Αντιστροφη μετρηση για τον 5ο Radisson Blu Διεθνη Μαραθωνιο Λαρνακας

Όλα έτοιμα για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού στην πόλη του Ζήνωνα, τον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 20 Νοεμβρίου 2022! 

Σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Radisson Blu Hotel που είναι και ο ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης παρουσιάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για τις διαδρομές, ενώ ανακοινώθηκαν οι σημαντικοί συνοδοιπόροι της διοργάνωσης, που είναι οι χορηγοί που στηρίζουν το θεσμό.

Στόχος της οργανωτικής επιτροπής του 5ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας είναι αφενός οι δρομείς να απολαύσουν την εμπειρία μιας πραγματικής φιέστας του αθλητισμού και του πολιτισμού και αφετέρου να συνεχιστεί το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που οι διοργανωτές παρουσιάζουν σταθερά από την πρώτη στιγμή το 2017. 

«Η διοργάνωση που έγινε θεσμός»

Συνδιοργανωτής και συνοδοιπόρος και φέτος ο Δήμος Λάρνακας. Ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, είπε στο χαιρετισμό του: «Πλέον ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας δεν χρειάζεται διαφήμιση κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει όποιος βρεθεί στη Λάρνακα στις 20 Νοεμβρίου. Έχει φανεί όλα αυτά τα χρόνια ότι αυτή η μέρα, με χιλιάδες κόσμου από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, είναι πολύ σημαντική για την πόλη μας. Είναι μία μέρα που η Λάρνακα λάμπει, είναι μία μέρα γιορτής. Είμαι σίγουρος ότι στις 20 Νοεμβρίου η Λάρνακα θα πλημμυρίσει κόσμο, χαρά και αθλητισμό». 

Ανδρέας Βύρας. Δήμαρχος Λάρνακας

Ο 5ος Radisson blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας θα υποδεχθεί και φέτος χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες στην πόλη του Ζήνωνα. Μάλιστα φέτος καταγράφεται ρεκόρ συμμετοχών και η διοργάνωση επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, όπως σημείωσε και ο εκτελεστικός διευθυντής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, Κωνσταντίνος Ντάλτας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και δουλειά από όλη την ομάδα και στον όρο ομάδα συμπεριλαμβάνονται και οι χορηγοί και ο Δήμος Λάρνακας που έχει στηρίξει τη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια». 

Κωνσταντίνος Ντάλτας, Εκτελεστικός Διευθυντής Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Radisson Blu Hotel Larnaca αποτελεί τον ονομαστικό χορηγό της διοργάνωσης. Μία άκρως επιτυχημένη συνεργασία που συνεχίζεται και για την οποία μίλησε ο CEO της SunnySeeker hotels, Μάριος Πολυβίου: «Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας  πέρα από αθλητικό γεγονός, είναι ένας θεσμός που αποτελεί τρόπο ζωής. Τα οφέλη από αυτό τον θεσμό είναι πολλαπλά για τη Λάρνακα, αν λάβουμε υπόψη τους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται στην πόλη, τις χιλιάδες διανυκτερεύσεις που δημιουργούνται. Η πόλη αλλάζει χαρακτήρα εκείνες τις μέρες».

Μάριος Πολυβίου, CEO SunnySeeker Hotels

Η Petrolina θα βρίσκεται και φέτος στη γραμμή εκκίνησης και θα γεμίσει με ενέργεια τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, ως μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης. Η Εκτελεστική Σύμβουλος της εταιρείας, Γεωργία Λευκαρίτη, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι γι’ αυτή τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται για πέμπτη χρονιά. Από την αρχή ήμασταν δίπλα και πιστέψαμε στο εγχείρημα αυτό. Προάγει τον αθλητισμό, την κουλτούρα, τον εθελoντισμό, όλες εκείνες τις αρχές που θέλουμε κι εμείς να προβάλλουμε». 

Γεωργία Λευκαρίτη, Εκτελεστικός Σύμβουλος Petrolina Holdings

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, από τον πρώτο χρόνο διεξαγωγής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας και μέσω του προγράμματος προώθησης  αθλητικών διοργανώσεων, ενισχύει τη διοργάνωση.

Το μεγαλείο του εθελοντισμού

Η επιτυχία της διοργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια οφείλεται και στην ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης, καθώς αποτελούν τη ραχοκοκαλιά τους. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λάρνακας, Ανδρέας Σεργίου, εκπροσωπώντας και το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, τόνισε: «Οι εθελοντές έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη χαρά της προσφοράς προς το συνάνθρωπό τους, προσωπική ολοκλήρωση, νέες εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες, να δημιουργήσουν φιλίες, να συμμετάσχουν στα κοινά». 

Ανδρέας Σεργίου, Πρόεδρος Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λάρνακας

Ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Κύπρου, ήδη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του το 2017. Ακολουθεί ένα συντονισμένο πρόγραμμα πράσινων ενεργειών με την ονομασία «Make the World Greener» που συμπεριλαμβάνει δράσεις που αφορούν το νερό και το υδάτινο περιβάλλον, την ανακύκλωση υλικών και τις μετακινήσεις.  

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, η οποία υποστήριξε: «Είναι τεράστια η προσπάθεια που πρέπει όλοι μας να κάνουμε σήμερα για την προστασία της ανθρωπότητας στο κομμάτι του περιβάλλοντος. Και αν δίνεται τόσο μεγάλη έμφαση στον Πράσινο Μαραθώνιο είναι γιατί δίνεται τεράστια έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια και πτυχή του, η οποία εξυπηρετεί τους αθλητές που φτάνουν από κάθε μέρος του κόσμου. Γιατί είναι καλοί οι επισκέπτες, αλλά πρέπει και να φροντίζουμε πώς παραδίδουμε την πόλη την επόμενη μέρα».

Κλέλια Βασιλείου, Επιτρόπου Περιβάλλοντος

Η φιλανθρωπική πλευρά της διοργάνωσης 

Η φιλανθρωπική πλευρά του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας είναι κυρίαρχη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του και οι διοργανωτές συνεχίζουν και φέτος το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Ο Radisson Blu τρέχει και στηρίζει το Special Οlympics, το  Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου και το Ronald McDonald’s House of Charities Cyprus.

Επιπλέον, ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας συνεχίζει τη συνεργασία του με το GivenGain Foundation, μια παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων, για να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά για τον αγαπημένο τους σκοπό. 

Η Organizational Leader του Ronald McDonald’s House of Charities Cyprus, Γεωργία Μιχαήλ, δήλωσε: «Χρειαζόμαστε στήριξη για να μπορούμε να παρέχουμε αυτή την υποστηρικτική φροντίδα και να συνεχίσουμε το έργο μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές και τα εστιατόρια McDonald’s για την κοινή απόφασή τους να μας συμπεριλάβουν και στο φετινό πρόγραμμα αγώνων. Σας προτρέπουμε όλους να συμμετάσχετε στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας». 

Γεωργία Μιχαήλ, Organizational Leader Ronald McDonald’s House of Charities Cyprus

Οι διαδρομές

Ο 5ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι έτοιμος για άλλη μια χρονιά να υποδεχθεί τους χιλιάδες δρομείς του. Με σημείο εκκίνησης την παραλία των Φοινικούδων την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022, αθλητές από όλο τον κόσμο θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε μία από τις 7 διαδρομές του και θα γίνουν μέρος της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού. 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει με τη βασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου (42.195 χλμ.), του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ) και των 10 χλμ. αγώνα δρόμου. Ακολουθούν οι διαδρομές των 5 χλμ. αγώνα δρόμου και των 5 χλμ εταιρικού αγώνα, όπου ομάδες και εταιρείες από όλη την Κύπρο θα δοκιμάσουν τα όριά τους. Η ημέρα ολοκληρώνεται με το Fun Race 1 χλμ για τους ενήλικες και με το McDonald’s™ Kids Race 1 χλμ, όπου εκατοντάδες παιδιά θα πλημμυρίσουν την παραλία των Φοινικούδων, όπως σε κάθε διοργάνωση.

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας έχει πιστοποιηθεί από την AIMS, τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Μεγάλων Αποστάσεων, από τον πρώτο κιόλας χρόνο διοργάνωσής του. H διοργάνωση του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 50 βραβεία σε Κύπρο και εξωτερικό. 

Όλες οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν σταθμούς ανεφοδιασμού, ώστε όλοι να απολαύσουν στο έπακρο τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Οι Χορηγοί του 5ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.

Ονομαστικός Χορηγός: Radisson Blu Hotel  

Χορηγοί: Υφυπουργείο Τουρισμού, Stoiximan, McDonalds, Unicars, Petrolina, Cyta Telecom Partner, Nexters, Aegean, Saucony, Runner Store, Perskindol, Public, Αγρός, Redwolf, ASG Leasing, CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, HF Markets, KPMG, Gatorade, Carlsberg, Χυμός ΕΝΑ, Titan Office, ACS Courier, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Green-dot, Τίμιος Σταυρός, Stirixis, Magnesium Diasporal, KCineplex, All-In Protein bars, Awol.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Omega Channel και Super Sports FM. 

facebook
twitter
instagram
youtube