fbpx

Φώτισε τον ουρανό της Λάρνακας η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Φώτισε τον ουρανό της Λάρνακας η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Με μεγάλη τιμή και ξεχωριστή λαμπρότητα, όπως αρμόζει στην περίσταση, ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας υποδέχτηκε την Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Η τελετή υποδοχής στον Διεθνή Αερολιμένα της Λάρνακας, η λαμπαδηδρομία και το άναμμα της Φλόγας στην τελετή έναρξης του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας στις Φοινικούδες.

Η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου φώτισε τον ουρανό της Λάρνακας και προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο κύρος στον 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γιώργου Μεσημέρτση που απεβίωσε το καλοκαίρι και ο οποίος είχε στηρίξει ισχυρά την πρώτη διοργάνωση.

Η τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο

Η Φλόγα «ταξίδεψε» από την Αθήνα με πτήση της Aegean, επίσημου χορηγού του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας. Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους ακολούθησε τελετή υποδοχής της Φλόγας στην αίθουσα Skylink του διεθνούς αεροδρομίου «Γλαύκος Κληρίδης» στη Λάρνακα, παρουσία του υπουργού Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, του Δήμου Λάρνακας (ο Δήμαρχος, Ανδρέας Βύρας, απουσιάζει στο και τον εκπροσώπησε ο Ανδρέας Χριστοφόρου, πρόεδρος της επιτροπής Αθλητισμού). Ξεχωριστό χρώμα έδωσαν οι Μαρία Πολύζου και Γλυκερία Σκάρκου που ήρθαν με την ίδια πτήση από την Ελλάδα –μαζί με τον δημοσιογράφο Νίκο Αρμένη- για να τρέξουν την Κυριακή στον Μαραθώνιο.

Ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης, ο οποίος μετέφερε τη Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου, μαζί με μέλη του ΣΕΓΑΣ, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαστε εδώ στον ελληνισμό της Κύπρου. Είναι κάτι διαφορετικό να φέρνουμε στην Κύπρο τη Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου, του μοναδικού αθλήματος που έχει Φλόγα, πέρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ιστορικότητα της Φλόγας δίνει μεγάλη αξία στην παρουσία της στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας. Η Φλόγα αυτή έχει πάει σε ορισμένους από τους κορυφαίους Μαραθωνίους διεθνώς και τώρα ήρθε στη Λάρνακα, όπου περιμένουμε από τον κόσμο να αγκαλιάσει τη Φλόγα και όλα όσα αυτή συμβολίζει».

Ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος ήταν και ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην λαμπαδηδρομία που ακολούθησε, είπε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να υποδέχομαι τη φλόγα του αυθεντικού μαραθωνίου και να είμαι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος σε μία τόσο ξεχωριστή και συμβολική εκδήλωση. Είναι επίσης πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι πρόκειται για έναν πράσινο Μαραθώνιο. Διαβεβαιώνω πως θα είμαστε δίπλα στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας και τις κινήσεις που κάνει προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, Κώστας Ντάλτας, αφού ευχαρίστησε την Skylink για την φιλοξενία της τελετής, την Hermes για τη στήριξή της, αλλά και την Aegean για την μεταφορά της Φλόγας, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι από τη δεύτερη κιόλας χρονιά καταφέρνουμε και φέρνουμε τη Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου στη Λάρνακα. Η εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας προς εμάς αποτελεί μεγάλη τιμή για την Οργανωτική Επιτροπή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε εμείς είναι ότι θα προσπαθούμε κάθε χρόνο να δίνουμε σάρκα και οστά στο σλόγκαν μας ‘Ένα βήμα, ένα όνειρο’. Η Φλόγα αποτελούσε ένα όνειρο για εμάς. Αυτό το βήμα έγινε και προχωράμε ήδη για τα επόμενα».

Ο Ανώτερος Διευθυντής Επιχειρήσεων Αεροδρομίου Λάρνακας, Άντης Φράγκος, εκπροσωπώντας την Hermes, είπε: «Η Hermes στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις, όπως ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, ο οποίος μάλιστα φέρνει και τόσους επισκέπτες στην πόλη. Είναι σημαντικό για την Hermes το γεγονός ότι περνάει από το αεροδρόμιό μας η Φλόγα και με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουν στην λαμπαδηδρομία οι λαμπαδηδρόμοι μας».

Λαμπαδηδρομία 16 χιλιομέτρων

Μετά την τελετή αυτή ακολούθησε λαμπαδηδρομία 16 χιλιομέτρων, από το αεροδρόμιο ως τις Φοινικούδες. Ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Κάλλη Χατζηιωσήφ, αποτέλεσαν το πρώτο ζευγάρι λαμπαδηδρόμων. Ακολούθησαν -μεταξύ άλλων- ο Τάσος Προκοπίου, μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ, ο βουλευτής Μιχάλης Γιωργάλλας, δεκάδες δρομείς, οι πρέσβειρες του Μαραθωνίου Άντρη Αβραάμ και Χρύσα Γκουντενούδη, εκπρόσωποι της Πολιτικής Άμυνας, εκπρόσωποι των χορηγών που στηρίζουν τη διοργάνωση, όπως και του ονομαστικού χορηγού της διοργάνωσης Radisson Blu (Μάριος Πολυβίου, Χρίστος Κυριακίδης), οι δημοσιογράφοι Ονούφριος Σωκράτους και Τάσος Θεοδώρου (Διευθυντής Γραφείου Τύπου του TV Omega), ο δικηγόρος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργος Χριστοφίδης, καθώς επίσης εκπρόσωποι των φιλανθρωπικών οργανώσεων που στηρίζει και φέτος ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας.

Προς το τέλος της λαμπαδηδρομίας, η ομάδα δρομέων ΟΥΚ του Συνδέσμου Εφέδρων Βατραχανθρώπων Κύπρου συνόδευσε ένα άτομο με ειδικές ανάγκες που μετέφερε τη Φλόγα με το τροχοκάθισμα, σε μία από τις πιο όμορφες στιγμές της πορείας. Εξίσου ιδιαίτερη η στιγμή των λαμπαδηδρόμων από τα Special Olympics που παρέδωσαν τη Φλόγα στην 13χρονη Γλυκερία Σκάρκου, η οποία θα τρέξει για πρώτη φορά σε αγώνα εκτός Ελλάδος, αλλά και στην Γεωργία Μεσημέρτση, σύζυγο του Γιώργου Μεσημέρτση.

Οι Επίτροποι Εθελοντισμού και Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου και Γιάννης Γιαννάκη, αποτέλεσαν τους τελευταίους λαμπαδηδρόμους της πορείας αυτής, στέλνοντας έτσι το μήνυμα του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος, αρχών που πρεσβεύει ο πρώτος «πράσινος» Μαραθώνιος της Κύπρου.

Η τελετή έναρξης και το άναμμα της Φλόγας

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η στιγμή, στα τελευταία μέτρα της λαμπαδηδρομίας, όπου συγκεντρώθηκαν όλοι οι λαμπαδηδρόμοι που συμμετείχαν στην πορεία, για να συνοδεύσουν μαζί τη Φλόγα στις Φοινικούδες.

Η τελετή έναρξης στο κατάμεστο Θεατράκι των Φοινικούδων είχε ξεκινήσει με αναπαράσταση της μάχης του Μαραθώνα και κορυφώθηκε με την άφιξη και το άναμμα της Φλόγας! Στην τελετή έναρξης μίλησε ο Ανδρέας Χριστοφόρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Λάρνακας στην εκδήλωση και κήρυξε και επίσημα την έναρξη του 2ου Radisson Blu Larnaka International Marathon.

Εκ μέρους του ξενοδοχείου Radisson Blu -που είναι ονομαστικός χορηγός του Μαραθωνίου- μίλησε ο Μάριος Πολυβίου, ο οποίος τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά, ως ονομαστικός χορηγός, υποδεχόμαστε τη φλόγα του αυθεντικού μαραθωνίου. Βρισκόμαστε δίπλα στην οργανωτική επιτροπή και με ικανοποίηση βλέπουμε ότι κάθε χρόνο ο αγώνας γίνεται όλο και καλύτερος».

Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ το μέλος του Δ.Σ., Γιάννης Μπόλας, ο οποίος τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή για τον αυθεντικό μαραθώνιο να φέρνει τη φλόγα στην Κύπρο.

Η πόλη του Ζήνωνα υποδέχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη τη Φλόγα. Το τελετουργικό καθήλωσε και ενθουσίασε τον κόσμο, ενώ πολύ ξεχωριστές ήταν και οι στιγμές κατά τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας, όταν αρκετοί σταματούσαν για να φωτογραφηθούν με τη Φλόγα στην πορεία της διαδρομής της.

Με αίσθημα μεγάλης τιμής και περηφάνιας, ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας υποδέχτηκε τη Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, μία κίνηση με τεράστια συμβολική αξία για όσα σπουδαία αντιπροσωπεύει η Φλόγα, και πλέον μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη γιορτή αυτή την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου.

 

facebook
twitter
instagram
youtube