fbpx

Όλα έτοιμα για τον 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο -Όλες οι λεπτομέρειες για τη διοργάνωση

Όλα έτοιμα για τον 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο -Όλες οι λεπτομέρειες για τη διοργάνωση

Παρουσία πλήθους κόσμου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων που στηρίζουν τη μεγάλη γιορτή έμπρακτα, η Οργανωτική Επιτροπή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας παρουσίασε τη δεύτερη διοργάνωση που θα λάβει χώρα στην πόλη του Ζήνωνα στις 18 Νοεμβρίου.

Στόχος του Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας είναι να δοθεί συνέχεια στην περσινή επιτυχημένη διοργάνωση, προσφέροντας ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα για τους συμμετέχοντες και τους θεατές. Μέγιστος στόχος είναι ο Μαραθώνιος να αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, προωθώντας την αθλητική, πολιτιστική, περιβαλλοντική και φυσικά την τουριστική σημασία της Λάρνακας.

Παρουσία των υποστηρικτών

Τον συντονισμό και παρουσίαση της διάσκεψης Τύπου ανέλαβε η δημοσιογράφος Μανιάνα Καλογεράκη, ενώ στο πάνελ παρευρέθηκαν οι: Κώστας Ντάλτας (Εκτελεστικός Διευθυντής Μαραθωνίου), Ανδρέας Βύρας (Δήμαρχος Λάρνακας), Σωτήρης Μαύρος (Αγωνιστικός Διευθυντής του Μαραθωνίου) και Ευάγγελος Παπαποστόλου (Τεχνικός Σύμβουλος του Μαραθωνίου).

Παρέμβαση υπήρξε, εκ μέρους της Τεχνικής Επιτροπής, από την Χρύσα Αποστολούμη. Απηύθυνε, επίσης, χαιρετισμό ο Χρίστος Κυριακίδης, Διευθυντής του Radisson Blu, ο οποίος τόνισε ότι «Ως Radisson Blu είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δουλειά που γίνεται από τους διοργανωτές και από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας, γι’ αυτό και πρόσφατα προχωρήσαμε σε ανανέωση αυτής της χορηγικής συμφωνίας για άλλα τρία χρόνια. Όπως ανακοινώθηκε ήδη, για την επόμενη τριετία το μεγάλο αθλητικό γεγονός της πόλης θα φέρει την ονομασία Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας».

Ο δεύτερος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου στη Λάρνακα και τελεί υπό την αιγίδα και την στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, του Υπουργείου Υγείας, του Επίτροπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, της Αστυνομίας Κύπρου, της Πολιτικής Άμυνας, του Οργανισμού Νεολαίας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου, επιπλέον, και εκπρόσωποι των χορηγών και υποστηρικτών της διοργάνωσης.

Από την Τζάκσον στην 12χρονη Γλυκερία

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, μίλησε για τη σημασία της διοργάνωσης για την πόλη: «Η Λάρνακα αναδεικνύεται πλέον σε Κέντρο Αθλητισμού Παγκόσμιας ακτινοβολίας και κύρους. Για όλους εμάς αυτή η διαδρομή, αυτή η ανοδική πορεία προς τον αθλητισμό σημαίνει πολλά και σημαντικά πράγματα που είναι τόσο ισχυρά ώστε να μετατρέψουν την πόλη μας σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς».

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του δεύτερου Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας, Κώστας Ντάλτας, αναφέρθηκε στις πτυχές που θα έχει η διοργάνωση μετά την περσινή της επιτυχία, αλλά και στις ξεχωριστές παρουσίες, «όπως της κορυφαίας Ελληνίδας Μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου, η οποία θα τρέξει στη Λάρνακα μία εβδομάδα μετά τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, της Βρετανίδας Κάρολαϊν Τζάκσον που θα τρέξει τον 100ό Μαραθώνιο της καριέρας της στην Λάρνακας, αλλά και της 12χρονης Γλυκερίας Σκάρκου, η οποία είχε τερματίσει τρίτη πέρυσι στα 5 χλμ., στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θα πραγματοποιήσει το όνειρό της να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή αγώνα», ενώ έγινε ξεχωριστή αναφορά στην «άφιξη της Φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 15 Νοεμβρίου», αλλά και στη φιλανθρωπική πλευρά της διοργάνωσης, στην οποία η Οργανωτική Επιτροπή δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Στη μνήμη του Μεσημερτσή

Ο φετινός Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι ξεχωριστός για έναν ακόμη λόγο, καθώς είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γιώργου Μεσημερτσή, ο οποίος απεβίωσε το καλοκαίρι. Υπήρξε δύο φορές τρίτος Βαλκανιονίκης στα 800-1500 μ., ενώ το 1968 είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ στα 5000μ. «Ήταν μεγάλη μας τιμή η περσινή του παρουσία στον Μαραθώνιο και το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να διοργανώσουμε τον αγώνα εις μνήμην του», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Ντάλτας.

Η άφιξη της Φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Τις λεπτομέρειες για τις διαδρομές του Μαραθωνίου έδωσε ο Σωτήρης Μαύρος, Αγωνιστικός Διευθυντής του Μαραθωνίου, ενώ εκ μέρους της Τεχνικής Επιτροπής η Χρύσα Αποστολούμη αναφέρθηκε αναλυτικά στην άφιξη της Φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 15 Νοεμβρίου, αλλά και την τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπως και την λαμπαδηδρομία από το αεροδρόμιο στις Φοινικούδες, όπου θα υπάρξει ξεχωριστή εκδήλωση. Η κα. Αποστολούμη επισήμανε και την ξεχωριστή σημασία που έχει η άφιξη της Φλόγας για τον Μαραθώνιο, μία κίνηση που τον ξεχωρίζει και του προσδίδει μεγαλύτερο κύρος.

Από την πλευρά του, ο Τεχνικός Σύμβουλος του Μαραθωνίου, Ευάγγελος Παπαποστόλου, επισήμανε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που είμαι σ’ αυτή τη δημιουργική ομάδα και μπορώ να μεταφέρω την τεχνογνωσία μου στη διοργάνωση. Με όλες τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται και την υπομονή που χρειάζεται, πιστεύω ότι θα μπορέσει η Λάρνακα να αναχθεί σε πρότυπο αγωνιστικό, τουριστικό και κοινωνικό».

Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα ο McDonald Kids Race

Εκ μέρους των McDonalds -που έχουν δώσει το όνομά τους στον παιδικό Μαραθώνιο- μίλησε η Κατερίνα Ανδρέου, η οποία στάθηκε στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης διαδρομής: «Πρόθεση και στόχος της χορηγίας αυτής είναι να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά μας να αγαπήσουν την άθληση και να κάνουν τον αθλητισμό μέρος της ζωής τους. Για τον σκοπό αυτό η συμμετοχή στη διαδρομή της McDonald Kids Race είναι δωρεάν και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά από 4 μέχρι 17 ετών να ζήσουν τη γιορτή του αθλητισμού. Για να μπορούν και οι μεγάλοι, όλων των ηλικιών, να τρέξουν μαζί με τα παιδιά και να νιώσουν και οι ίδιοι παιδιά, θα υπάρχει φέτος το RMHC Fun Race ενός χιλιομέτρου, όπου τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο Ronald McDonald House Charities Cyprus».

Πάνω από 10.000 συμμετοχές από 40 χώρες

Μετά τις 5.000 συμμετοχές της περσινής πρώτης διοργάνωσης, φέτος υπάρχουν ήδη πάνω από 10.000 συμμετοχές. Στη Λάρνακα θα βρεθούν αθλητές από περισσότερες από 40 χώρες, από την Αργεντινή μέχρι το Βιετναμ.

Σημειώνεται πως είναι ο πρώτος Πράσινος Μαραθώνιος της Κύπρου. Τελείται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Επιτρόπου Εθελοντισμού σε συνεργασία με τη GreenDot και την ομάδα Let’sDo it Cyprus.

Ξεχωριστή στιγμή για τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας αποτελεί η άφιξη της Φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με ειδική λαμπαδηδρομία από το αεροδρόμιο στις Φοινικούδες.

Επιπλέον, οι νικητές του Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο της Ρόδου, ο οποίος με τη σειρά του θα δώσει δυναμικό «παρών» στη Λάρνακα στις 18 του μήνα, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης που επιτεύχθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Προσφορά στην κοινωνία

Ο δεύτερος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στηρίζει και φέτος κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως το Ronald McDonald House of Charities Cyprus, το Hope for Children, τους Special Olympics, το Movember Cyprus, τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Οι διαδρομές

Οι διαδρομές ποικίλουν, με πρώτη και βασική, τη διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου (42.195 χλμ). Ακολουθούν οι διαδρομές του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ), των 10 χλμ, των 5 χλμ – εταιρικός, των 5 χλμ – ατομικός και 1 χλμ McDonald’sTM Kids Race 1km και το RMHC Fun Race 1km για τους ενήλικες.

Όλες οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν σταθμούς ανεφοδιασμού, ώστε όλοι να απολαύσουν στο έπακρο τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο: https://larnakamarathon.com/

facebook
twitter
instagram
youtube