fbpx

Ο Radisson Blu Διεθνης Μαραθωνιος Λαρνακας και η Green Dot ενωνουν δυναμεις

Ο Radisson Blu Διεθνης Μαραθωνιος Λαρνακας και η Green Dot ενωνουν δυναμεις

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, η πρώτη πράσινη διοργάνωση της Κύπρου, έχει στο πλευρό της και φέτος την Green Dot (Cyprus) Public Co Ltd για πέμπτη χρονιά.

Όπως σε κάθε διοργάνωση, η Green Dot και φέτος θα τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης σε όλες τις διαδρομές του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας με στόχο τη συγκέντρωση πέραν των 25,000 πλαστικών μπουκαλιών για ανακύκλωση.

Η Green Dot

Η Green Dot είναι το πρώτο συλλογικό Σύστημα ανακύκλωσης που εγκρίθηκε στην Κύπρο και είναι Οργανισμός Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Το πρόγραμμα της Green Dot καλύπτει πέραν του 85% του πληθυσμού της Κύπρου, από 70 Δήμους και Κοινότητες με πρώτο μέλημα την εύκολη πρόσβαση στην ανακύκλωση για όλους τους πολίτες. Το  μήνυμα της Green Dot προς την κοινωνία είναι «Ζήσε το σύγχρονο ΕΥ ΖΗΝ». Το σύγχρονο ΕΥ ΖΗΝ σημαίνει «Δείξε σεβασμό και Κτίσε καλές συνήθειες». Εντάσσουμε την ανακύκλωση ως μια καλή συνήθεια μαζί με τη διατροφή, τη μάθηση, την άθληση και την ψυχαγωγία.

Εξάλλου ο στόχος της Green Dot εδράζεται στην προσπάθεια προώθησης ενός τρόπου ζωής ο οποίος να επιδεικνύει σεβασμό προς το περιβάλλον και σεβασμό προς τις επόμενες γενιές, μέσα από το χτίσιμο καλών συνηθειών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.greendot.com.cy, ή μέσω της εφαρμογής ‘ReCYcling CY’ στο κινητό τηλέφωνο, ή το tablet σας. 

5ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Ο 5ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι έτοιμος για άλλη μια χρονιά να υποδεχθεί τους χιλιάδες δρομείς του. Με σημείο εκκίνησης την παραλία των Φοινικούδων την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022, αθλητές από όλο τον κόσμο θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε μία από τις 7 διαδρομές του και θα γίνουν μέρος της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει με τη βασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου (42.195 χλμ.), του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ) και των 10 χλμ αγώνα δρόμου. Ακολουθούν οι διαδρομές των 5 χλμ αγώνα δρόμου και των 5 χλμ εταιρικού αγώνα, οπου ομάδες και εταιρείες από όλη την Κύπρο θα δοκιμάσουν τα όριά τους. Η ημέρα ολοκληρώνεται με το Fun Race 1 χλμ για τους ενήλικες και με το McDonald’s™ Kids Race 1 χλμ, όπου εκατοντάδες παιδιά θα πλημμυρίσουν την παραλία των Φοινικούδων, όπως σε κάθε διοργάνωση.

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας  έχει πιστοποιηθεί από την AIMS, τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Μεγάλων Αποστάσεων, από τον πρώτο κιόλας χρόνο διοργάνωσης του, ενώ αποτελεί τον πρώτο “πράσινο” Μαραθώνιο της Κύπρου. H διοργάνωση του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 50 βραβεία σε Κύπρο και εξωτερικό.

facebook
twitter
instagram
youtube