fbpx

Ο Γιώργος Μπέλλος έτρεξε χωρίς συνοδό στον Cyta Special Edition Race!

Ο Γιώργος Μπέλλος έτρεξε χωρίς συνοδό στον Cyta Special Edition Race!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 4ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας αυτή την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 και η ξεχωριστή στιγμή του αναμφίβολα ήταν η ειδική διαδρομή Cyta Special Edition Race!

Ο αθλητής με μειωμένη όραση Γιώργος Μπέλλος έζησε την εμπειρία του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας με τη βοήθεια του δικτύου της Cyta! Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στα χρονικά των δρομικών διοργανώσεων της Κύπρου συμμετείχε αθλητής με μειωμένη όραση χωρίς το συνοδό του.

Χάρη στην πλήρη υποστήριξη της Cyta και των καινοτόμων τεχνολογιών που παρέχει, ο Ελλαδίτης αθλητής Γιώργος Μπέλλος κατηγορίας Τ13, έτρεξε χωρίς συνοδό στον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας σε μια ειδική διαδρομή Powered by Cyta. Ο αθλητής έφερε μια ειδική κάμερα πάνω του, η οποία έστελνε live εικόνα της διαδρομής μέσω του δικτύου της Cytamobile-Vodafone στον προπονητή του, Γιώργο Γκούντα που τον καθοδηγούσε από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις Φοινικούδες.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες Ελλάδος, και έχοντας ως φάρο το δικαίωμα συμμετοχής αθλητών με αναπηρίες σε μεγάλες διοργανώσεις, στήριξαν τη συμμετοχή του αθλητή με την τεχνολογία του δικτύου κινητής της Cyta .

Ο Γιώργος Μπέλλος, με ποσοστό αναπηρίας 95%, κάλυψε την ειδική διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων χωρίς συνοδό, αλλά με τη σιγουριά και την ασφάλεια της τεχνολογίας της Cyta, του γρηγορότερου δικτύου κινητής στην Ευρώπη.

Μετά το τέλος της διαδρομής, ο Γιώργος Μπέλλος δήλωσε: «Ένιωσα ελεύθερος! Για πρώτη φορά έτρεξα σαν μικρό παιδί. Αν θέλετε, ξανατρέχω τώρα, ήταν υπέροχο!».

Σ’ αυτή την ειδική διαδρομή έτρεξε και ο εκπρόσωπος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Ελλάδος και παγκόσμιος τυφλός πρωταθλητής Χρήστος Κορομήλας, όπως και η Χρύσα Γκουντενούδη. Ο κ. Κορομηλάς είναι και Πρόεδρος του συλλόγου «Ιωνάς – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ» με έδρα την Αθήνα, ενώ η Χρύσα Γκουντενούδη υπήρξε σπρίντερ (στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είχε τρέξει στη σκυταλοδρομία 4Χ400 με τη Φανή Χαλκιά, τη Χαρίκλεια Μπούντα και τη Δήμητρα Ντόβα).

facebook
twitter
instagram
youtube