fbpx

Ξεκινάμε προπόνηση με στόχο το 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας!

Ξεκινάμε προπόνηση με στόχο το 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας!

Tips για να υιοθετήσουμε το τρέξιμο στη ζωή μας και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου να γίνουμε οι πρωταγωνιστές του αγώνα.

Αρχίζουμε ενθουσιασμένοι, θέτουμε μεγαλεπήβολους στόχους που μας κάνουν να νιώθουμε υπέροχα. Σκεφτόμαστε τα τόσα οφέλη που θα μας παρέχει το τρέξιμο και το πόσο διαφορετικοί θα είμαστε σε ένα εξάμηνο. Αυτή τη φορά, νιώθουμε σίγουροι ότι θα βάλουμε για τα καλά το τρέξιμο στη ζωή μας. Έλα όμως που η καθημερινότητα έχει άλλα σχέδια για εμάς και η ιδέα για να πάμε για τρέξιμο στο πάρκο… παραμένει μια ιδέα.

Η ζωή μας είναι γεμάτη από επιλογές, τις οποίες διαλέγουμε συνειδητά ή μη. Ας κάνουμε το τρέξιμο μια συνειδητή επιλογή της καθημερινότητας μας. Με τις πιο κάτω εισηγήσεις, το ενδιαφέρον μας θα παραμείνει ζωντανό και τα θετικά αποτελέσματα δεν θ΄αργήσουν να εμφανιστούν:

Πρωινό τρέξιμο

Λέμε ότι θα τρέξουμε 3 χιλιόμετρα σήμερα, αλλά με τις τόσες σκοτούρες που χρόνος για τρέξιμο. Αν το βάζαμε όμως στο πρωινό μας πρόγραμμα, πιο δυνατό είναι να υλοποιηθεί. Η ψυχολογία μας βελτιώνεται και νιώθουμε πως έχουμε ήδη εκτελέσει αυτό που προηγουμένως είχαμε σαν έγνοια-βάρος. Ας κάνουμε το τρέξιμο ρουτίνα και ας προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε ως κομμάτι της καθημερινότητας μας, όσο δύσκολο και να είναι. Οι περισσότεροι που αρχίζουν να γυμνάζονται κάθε πρωί και απολαμβάνουν τα οφέλη της γυμναστικής, δύσκολα την αποχωρίζονται. Γίνεται μια πηγαία ανάγκη για αυτούς και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.

Συχνή προπόνηση σωματικής δύναμης

Κάνοντας την προπόνηση αυτή, η επίδοση στο τρέξιμο βελτιώνεται. Νιώθουμε το σώμα μας πιο δυνατό με περισσότερες αντοχές. Καλό θα ήταν να κάναμε 6 ασκήσεις: 2 σε κάθε κύρια ομάδα μυών (πάνω σώμα, πυρήνας και κάτω σώμα), με μια που δουλεύει το μπροστινό μέρος και μια που δουλεύει το πίσω. Τις εκτελούμε δυο με τρεις μέρες την εβδομάδα και σε περίπτωση που η προπόνηση μας είναι πιο σκληρή, θα πρέπει να αφήσουμε το σώμα να ξεκουραστεί για λίγες μέρες. Η προπόνηση είναι σημαντική, αλλά και η ξεκούραση επίσης. Ένα ξεκούραστο σώμα, έχει περισσότερες αντοχές από ένα σώμα που έφτασε στα όρια του ουκ ολίγές φορές μέσα στις τελευταίες μέρες.

Τρώμε περισσότερα λαχανικά

Όλοι μιλάνε για το πόσο σημαντική είναι η πρωτεΐνη για το κτίσιμο των μυών, αφήνοντας τα λαχανικά σε δεύτερη μοίρα. Τρώγοντας λαχανικά επί καθημερινής βάσεως παρέχουμε στον οργανισμό μας τα αντιοξειδωτικά που έχει ανάγκη και το ανοσοποιητικό μας σύστημα βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα. Κρατώντας σε φόρμα τον οργανισμό, κρατάμε σε φόρμα και την επίδοση μας στον αθλητισμό.

Μαγειρεύουμε σπίτι πιο συχνά

Αποφεύγουμε τις επιπλέον θερμίδες και ζάχαρη που υπάρχουν στα πιάτα των εστιατορίων. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στα ίδια κιλά για να κρατήσουμε σταθερή την επίδοση μας στον αθλητισμό. Μαγειρεύοντας στο σπίτι, διαλέγουμε εμείς το τι βάζουμε στον οργανισμό μας και το τι όχι. Μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα για το πια τροφή είναι υγιεινή και το ποια όχι.

Τρέξιμο μεγάλης αποστάσεως, μια φορά την εβδομάδα

Το καθημερινό τρέξιμο είναι πολύ καλό, αλλά αν θέλουμε να τρέξουμε στον αγώνα του Μαραθωνίου πρέπει να βάλουμε ακόμα πιο υψηλούς στόχους. Η καθημερινή προπόνηση θα δυναμώσει το σώμα και η εκτέλεση μεγαλύτερων αποστάσεων θα είναι πιο εφικτή. Δεν χρειάζεται να θυσιάζουμε συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η διασκέδαση είναι πολύ σημαντική και η ψυχολογία μας το έχει ανάγκη. Ένα καλό πρόγραμμα είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε. Γιατί όλα μπορούμε να τα κάνουμε, αν είμαστε καλά οργανωμένοι!

facebook
twitter
instagram
youtube