fbpx

Επιστρέφει η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, ο 4ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στις 21 Νοεμβρίου!

Επιστρέφει η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, ο 4ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στις 21 Νοεμβρίου!

Όλα έτοιμα για την επιστροφή της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού στην πόλη του Ζήνωνα, του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, που θα διεξαχθεί ακολουθώντας πλήρως το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας για μία ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, με πρώτο μέλημα την υγεία των συμμετεχόντων και των θεατών.

Σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο Radisson Blu Hotel που είναι και ο ονομαστικός χορηγός, παρουσιάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για τις διαδρομές ενώ ανακοινώθηκαν οι σημαντικοί συνοδοιπόροι της διοργάνωσης, που είναι οι χορηγοί που στηρίζουν το θεσμό.

Στόχος της οργανωτικής επιτροπής του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, είναι αφενός οι δρομείς να ζήσουν ξανά την εμπειρία της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού και του πολιτισμού διατηρώντας τη Λάρνακα στον τουριστικό χάρτη και αφετέρου να συνεχιστεί το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Φέτος στηρίζει το Ronald McDonald House of Charities Κύπρου, το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, Special Olympics Κύπρου.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, δήλωσε στον χαιρετισμό του: «Είναι μια γιορτή για όλη τη Λάρνακα, μια γιορτή που τη χαίρονται δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Είναι η μεγάλη γιορτή της πόλης και φέτος σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα, επιστροφή στη ζωή. Θέλουμε να δώσουμε και ένα μήνυμα: Η ζωή δεν σταματά, ο κόσμος συνεχίζει να ζει και δεν πρόκειται να σταματήσουμε».

Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, Κώστας Ντάλτας, τόνισε: «Πάμε για τον 4 ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας με ειδικές συνθήκες και πρωτόκολλα με βάσει τις οδηγίες του Υπ. Υγείας. Είμαστε εναρμονισμένοι 100% με το Υπουργείο Υγείας, ακολουθώντας πρωτόκολλο, το οποίο έχει εφαρμοστεί και σε δεκάδες μεγάλες διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Φέτος, τρέχουμε σε νέες διαδρομές που οι δρομείς απολαμβάνουν το φυσικό κάλλος της πόλης ενώ έχουμε μια νέα διαδρομή την McDonalds Teens Race 2,5 KM, στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι δρομείς από 12 – 17 ετών που συμμετέχουν δωρεάν χάρη στην ευγενή υποστήριξη των McDonalds.

Περιμένουμε στις 21 Νοεμβρίου δεκάδες χιλιάδες αθλητές και επισκέπτες από το εξωτερικό και την Κύπρο για μία διοργάνωση που προσφέρει πολλά στον Δήμο της Λάρνακας, σε όλη την Κύπρο, στην οικονομία της χώρας και ξεχωριστά σε κάθε συμμετέχοντα. Όπως λέει και το σλόγκαν μας, one step, one dream. Περισσότερα στις 21 Νοεμβρίου!». Ο κ. Ντάλτας ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά ότι φέτος Χορηγός & Telecom Partner του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, είναι η Cyta με το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ευρώπη.

Κώστας Ντάλτας, Εκτελεστικός Διευθυντής Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας

Ο CEO της SunnySeeker hotels και ονομαστικός χορηγός του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, Μάριος Πολυβίου τόνισε: «Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στη διοργάνωση, μάλιστα φέτος έχουμε ανανεώσει για δύο ακόμη χρόνια τη συνεργασία μας. Ευχαριστούμε τους υπόλοιπους χορηγούς, τον Δήμο Λάρνακας και εύχομαι καλές επιτυχίες σε όλους όσους θα λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή».

Μάριος Πολυβίου, CEO της SunnySeeker hotels

Μέρος του παγκύπριου πρωταθλήματος ο φετινός Μαραθώνιος

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός Μαραθώνιος φιλοξενεί το παγκύπριο πρωτάθλημα Μαραθωνίου υπό την αιγίδα του ΚΟΕΑΣ, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη στο αγωνιστικό σκέλος.

Ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του το 2017 είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Κύπρου, με «πράσινο πρωτόκολλο» που ακολουθείται πιστά κάθε χρόνο. Φέτος, έχει ετοιμαστεί αντίστοιχο πράσινο πρόγραμμα υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Κλέλιας Βασιλείου.

«Εύχομαι σε όλους τους δρομείς κάθε επιτυχία, να τους υποδεχτούμε από το εξωτερικό και να υποδεχτούμε και τα φλαμίνγκο μας όπως κάθε τέτοια εποχή στις αλυκές της Λάρνακας σε συνθήκες επιμέλειας τόσο για τους ανθρώπους όσο και για την άγρια ζωή και το περιβάλλον μας», τόνισε η Επίτροπος Περιβάλλοντος στο χαιρετισμό της. Μάλιστα, στο πλαίσιο του Πράσινου Μαραθωνίου τον αγώνα θα οδηγήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Unicars τα Volkswagen ID.3 και ID.4 .

Κλέλια Βασιλείου, Επιτρόπου Περιβάλλοντος

Η νέα διαδρομή McDonald’s Teens Race των 2,5 χλμ για φιλανθρωπικό σκοπό

Φέτος, ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας πρωτοπορεί και σε συνεργασία με τα McDonald’s, τα οποία έδωσαν το όνομά τους στη νέα διαδρομή, στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού Ronald McDonald House of Charities Κύπρου, ενός παγκόσμιου φιλανθρωπικού οργανισμού που φέτος ολοκληρώνει την κατασκευή και λειτουργία του πρώτου ξενώνα Ronald McDonald House, ο οποίος θα φιλοξενεί δωρεάν οικογένειες που τα παιδάκια τους νοσηλεύονται σε οποιοδήποτε ιατρικό ίδρυμα στην πρωτεύουσα. Ο Ξενώνας βρίσκεται πλησίον του Μακάριου Νοσοκομείου και διαθέτει 12 οικογενειακά δωμάτια.

Η Άντρη Πέντα, Οrganizational Leader του ιδρύματος τόνισε: «Είμαστε σήμερα εδώ για να ευχαριστήσουμε τόσο τους διοργανωτές του Radisson Blu Διεθνούς Mαραθωνίου Λάρνακας, όπως και τα εστιατόρια McDonald’s για την κοινή τους απόφαση να μας συμπεριλάβουν στο φετινό πρόγραμμα αγώνων της διοργάνωσης. Θα ήθελα να προτρέψω το κοινό να στηρίξει την ομάδα του Ronald McDonald House Charities που θα τρέξει στον εταιρικό αγώνα των 5χμ. Εν συντομία RMHC. Ταυτόχρονα, να προσκαλέσω άτομα και εταιρείες να συνδράμουν μέσω της πλατφόρμας GiveandGain προς στήριξη του #TEAMRMHC. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία των παιδιών μας. Για να καταφέρει μια μάνα να δαμάσει το σκοτάδι και να το μετατρέψει σε φως, να βρει την ελπίδα εκεί που όλα φαίνονται μάταια, να αποδεχτεί τις δοκιμασίες αλλά να μην συμβιβαστεί, χρειάζεται υποστηρικτική φροντίδα. Εμείς, χρειαζόμαστε εσάς για να μπορούμε να παρέχουμε αυτή την υποστηρικτική φροντίδα που χρειάζονται και να συνεχίσουμε να κρατάμε τις οικογένειες μαζί, ενωμένες». Από πλευράς της η Head of CSR της McDonald’s, Κατερίνα Ανδρέου, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής προκειμένου η αλυσίδα της προσφοράς να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη!

Άντρη Πέντα, Οrganizational Leader του Ronald McDonald House of Charities Κύπρου

Η Εκτελεστικός Σύμβουλος της Petrolina Holdings Γεωργία Λευκαρίτη, στο δικό της χαιρετισμό, επεσήμανε ότι η Petrolina στο πλαίσιο της διαρκούς κοινωνικής προσφοράς της προς την κυπριακή κοινωνία με ιδιαίτερη χαρά ενισχύει και φέτος το Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας και θα συνεχίσει να στηρίζει το θεσμό που με τη σειρά του αποτελεί μια μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης.

Γεωργία Λευκαρίτη, Εκτελεστικός Σύμβουλος της Petrolina Holdings

Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές στον 4 ο Radisson Blu διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Στις 21 Νοεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά για μια ακόμη χρονιά σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές που φέρνει στη Λάρνακα η Stoiximan. Μεταξύ άλλων θα είναι και ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης. Με μεγάλη χαρά η Stoiximan, βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά δίπλα στη διοργάνωση, επεσήμανε ο Country Manager της Stoiximan στην Κύπρο, Άγγελος Χοντουλίδης.

Οι διαδρομές

Οι διαδρομές ποικίλουν, με πρώτη και βασική, τη διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου (42.195 χλμ) με ώρα έναρξης 07.00. Ακολουθούν οι διαδρομές του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ) με ώρα έναρξης 07.05, των 10 χλμ με ώρα έναρξης 10.15, των 5 χλμ – εταιρικός, των 5 χλμ – ατομικός με ώρα έναρξης 11.30 και οι διαδρομές McDonald’sΤΜ Teens Race 2,5km και η Fun Race 1km για τους ενήλικες με ώρα έναρξης 12.30.

Όλες οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν σταθμούς ανεφοδιασμού, ώστε όλοι να απολαύσουν στο έπακρο τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Πρωτόκολλο Αγώνα

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αγώνα του Υπουργείου Υγείας, δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα άνω των 12 ετών και απαιτείται η προσκόμιση Safepass με μία από τις τρείς επιλογές: αρνητικό PCR ή Rapit Test με μέγιστη ισχύ 72 ώρες, πιστοποιητικό εμβολιασμού και με τις δύο δόσεις και πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια Covid-19 με ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής θετικής διάγνωσης.

Η Οργανωτική επιτροπή, ευχαριστεί το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, τον Επίτροπο του Πολίτη, την Πολιτική Άμυνα, την Αστυνομία Κύπρου και το Ιδιωτικό Νοσοκομείο «Τίμιος Σταυρός», καθώς και τις πρέσβειρες της διοργάνωσης και τους εθελοντές που στηρίζουν το θεσμό.

Οι Χορηγοί του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.

Ονομαστικός Χορηγός: Radisson Blu Hotel
Χορηγός & Telecom Partner η Cyta με το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας
Χορηγοί: Stoiximan, McDonalds, Unicars, Petrolina,Perskindol, Aegean, Nexters, Public, Αγρός,
A.J.Vouros, Mikel Larnaca, D. Marinou & Co Ltd, Maricorp Cyprus Consultancy Ltd,
HostingB2B Gatorade, Titan Office, ACS, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και Τίμιος Σταυρός.
Χορηγός Επικοινωνίας: Omega Channel

facebook
twitter
instagram
youtube