fbpx

Πως να φτιάξουμε το πιο δυνατό μάντρα για τη συμμετοχή μας στον 2nd Radisson Blu Larnaka International Marathon!

Πως να φτιάξουμε το πιο δυνατό μάντρα για τη συμμετοχή μας στον 2nd Radisson Blu Larnaka International Marathon!

«Μάντρα»  ονομάζουμε μια έκφραση την οποία λέμε από μέσα μας ή μεγαλόφωνα και μας βοηθάει να παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας!

Αυτό που κάνει το μάντρα είναι να μας κρατάει το ηθικό ακμαιότατο και τη διάθεση μας στα ύψη! Όλοι ξέρουμε πόσο ρόλο παίζει η ψυχολογία στο να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στο Μαραθώνιο, άρα γιατί να μην ψάχνουμε τρόπους που να μας κρατάνε σε καλή ψυχολογική διάθεση;;

Ακολουθώντας τα βήματα, φτιάχνουμε ένα μάντρα διαμορφωμένο στα δικά μας μέτρα και γινόμαστε πανέτοιμοι να αγωνιστούμε τις 18 Νοεμβρίου 2018!

Αφήνουμε το «ΕΓΩ», αγκαλιάζουμε το «ΕΣΥ»

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο χρησιμοποιώντας τη λέξη «εγώ» στο μάντρα μας, αγχωνόμαστε περισσότερο παρά να χαλαρώνουμε. Μιλώντας στον εαυτό μας σαν να είμασταν κάποιος άλλος, τα λόγια μας αποκτούν περισσότερη δύναμη και τα συναισθήματα μας διαχειρίζονται πολύ πιο εύκολα. Αν θέλουμε να κάνουμε το μάντρα ακόμα πιο ισχυρό πάμε την ιδέα ένα σκαλί πιο πέρα, σκεφτόμαστε δηλαδή πως κάποιος που θαυμάζουμε λέει το δικό μας μάντρα. Ακούμε τη φωνή του, και τον ανακαλούμε συχνά στη μνήμη μας.

Νιώθουμε όμορφα

Φυσικά και θα διαλέξουμε ως μάντρα μια έκφραση που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα. Όμως πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από όμορφα! Πρέπει να κινητοποιεί τα πιο όμορφα μας συναισθήματα και τους πιο μεγάλους μας στόχους. Το πιο καλό είναι να συνδέεται με προσωπικά μας βιώματα, ώστε ο τερματισμός του αγώνα να γίνει εντελώς μια προσωπική υπόθεση!

Λέμε το μάντρα φωναχτά

Αρχίζουμε να κουραζόμαστε; Λέμε το μάντρα μας φωναχτά! Δίνουμε ήχο στις σκέψεις και τα θέλω μας, δίνουμε ήχο στο μάντρα που μας κάνει να βρούμε τη δύναμη και να συνεχίσουμε! Μια έρευνα έδειξε πως λέγοντας φωναχτά αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε, το σώμα ακολουθεί και οι αντοχές μας παίρνουν φωτιά. Δεν μένει παρά να δοκιμάσουμε τη τεχνική και να δούμε τα αποτελέσματα που θα μας δώσει.

Επανάληψη

Αφού πλέον είμαστε σίγουροι για την επιλογή του μάντρα, διαλέγουμε πότε και πόσες φορές την ημέρα θα το επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας. Στόχος είναι να ενταχθεί από μόνο του στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, όχι αυτό που λέμε στους άλλους…αλλά αυτό που λέμε εμείς καθημερινά στον ίδιο μας τον εαυτό! Έχετε σκεφτεί ποτέ, πόσα λόγια λέμε στον εαυτό μας καθημερινά χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε; Όλοι έχουμε αυτή τη κασέτα στο κεφάλι μας που παίζει από μόνη της, και που δε ρωτάει την άδεια κανενός. Στόχος είναι να εντάξουμε το μάντρα σε αυτή τη κασέτα! Δεν είναι δύσκολο, αλλά θέλει χρόνο! Ας επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας, βράδυ και νύχτα το πόσο καλοί αθλητές είμαστε!

Για να είμαστε οι καλύτεροι αθλητές του αγώνα, πρέπει πρώτα να το πιστέψουμε εμείς οι ίδιοι. Ας διαμορφώσουμε το καλύτερο τρόπο σκέψης για αποτελέσματα που θα μας κάνουν να τρίβουμε τα μάτια μας!

facebook
twitter
instagram
youtube