fbpx

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στηρίζει τους γιατρούς και νοσηλευτές που μάχονται ενάντια στην πανδημία

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στηρίζει τους γιατρούς και νοσηλευτές που μάχονται ενάντια στην πανδημία


Φέτος, μετά την απόφαση για μετάθεση του Radisson Blu Larnaka Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας για το 2021, και συγκεκριμένα για την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, λόγω των συνεπειών της πανδημίας, με μια σεμνή τελετή και κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα για μη μετάδοση του ιού, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, λαμπαδηδρομία και το άναμμά της φλόγας του μαραθωνίου, όπου τιμήθηκαν οι γιατροί και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μάχονται κατά του κορωνοϊού.

Με τη σημαντική συμβολή των υποστηρικτών Radisson Blu, Stoiximan Cyprus, McDonalds, SEAT, Petrolina (Holdings) Public Ltd, Cablenet, Public Cyprus, AGROS Natural Mineral Water, Harris Kyriakides και Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, οι διοργανωτές, μαζί με τον συνδιοργανωτή Δήμο Λάρνακας είναι σε θέση να ενισχύσουν το Γενικό Σύστημα υγείας.

Η λαμπαδηδρομία έγινε στην παρουσία του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου καθώς και του Δήμου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών.
Γ. Καρούσος: Εύχομαι του χρόνου να συμμετέχουμε όλοι μαζί με υγεία στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, ανέφερε: «Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι μια διοργάνωση, την οποία στηρίζουμε σαν Υπουργείο και είναι υπό την αιγίδα τόσο του Υπουργείου όσο και εμένα προσωπικά. Ωστόσο φέτος, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία του κορωνοϊού, ο Μαραθώνιος δεν θα διοργανωθεί και αντί αυτού έγινε λαμπαδηδρομία και το συμβολικό άναμμα της φλόγας του Μαραθωνίου μαζί με τον Δήμαρχο Λάρνακας».
Επίσης, πρόσθεσε: «Οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει να κάνουν μία δωρεά στο ΓεΣΥ, στηρίζοντας αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή και βοηθούν στο να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τον Δήμο Λάρνακας, με την ευχή ότι του χρόνου θα διοργανωθεί ένας κανονικός και εξαιρετικός μαραθώνιος, όπως τον έχουμε συνηθίσει και τον έχουμε παρακολουθήσει».
Α. Βυρας: Οι πραγματικοί αθλητές, οι πραγματικοί νικητές της πανδημίας είναι γιατροί και οι νοσηλευτές
Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, μετά το πέρας της λαμπαδηδρομίας, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Εάν δεν υπήρχε η πανδημία του κορωνοϊού, σήμερα θα ήταν μια μεγάλη μέρα γιορτής για την πόλη μας. Τα προηγούμενα τρία χρόνια, περισσότεροι από δέκα χιλιάδες αθλητές κατέκλυζαν το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας και ήταν μια μεγάλη γιορτή για την πόλη και τον αθλητισμό, την οποία χαίρονταν όχι μόνο οι Λαρνακείς, αλλά και συμπατριώτες μας από όλη την Κύπρο, καθώς και συμμετέχοντες από το εξωτερικό».
Σημείωσε, ακόμα: «Αναπόφευκτα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, φέτος δεν μπορούσε να γίνει αυτή η μεγάλη γιορτή, αλλά η σημερινή λαμπαδηδρομία αφιερώθηκε στους πραγματικούς αγωνιστές και αθλητές αυτής της πανδημίας, που δεν είναι άλλοι από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε μαζί με τους φίλους που διοργανώνουμε τον Μαραθώνιο, να δώσουμε δηλαδή το μήνυμα ότι οι πραγματικοί αθλητές, οι πραγματικοί νικητές αυτής της πανδημίας είναι όλοι αυτοί που εδώ και μήνες, με κίνδυνο την υγεία τους, εις βάρος της οικογένειας τους, είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του δύσκολου αγώνα».
Ο κ. Βύρας καλωσόρισε στη πόλη τον Υπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Καρούσο και συγκεκριμένα ανέφερε: «Πέρα από τα ευχάριστα νέα της περασμένης εβδομάδας για την ανακοίνωση της υπογραφής των συμβολαίων για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού -μαρίνας Λάρνακας, είναι πάντα δίπλα μας, πάντα κοντά στην πόλη μας».
Για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, ο κ. Βύρας, συμπλήρωσε: «Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι είμαστε δίπλα από τους αγωνιστές της πανδημίας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τηρώντας τα μέτρα, τηρώντας αυτά τα οποία θα μας βοηθήσουν, έτσι ώστε του χρόνου να είμαστε όλοι παρόντες και όχι πιο λίγοι. Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν είναι ο καιρός ούτε για αντιδράσεις, ούτε για παλικαρισμούς, αλλά είναι ο καιρός όπου στεκόμαστε δίπλα από αυτούς που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την πανδημία, ώστε του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ».

Κ.Ντάλτας: O Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας εκτέλεσε το χρέος που έχει από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του, να στηρίζει κοινωνικές ομάδες.
Εν κατακλείδι, σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Ντάλτας, Εκτελεστικός Διευθυντής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, ανέφερε: «Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του στηρίζει κοινωνικές ομάδες. Φέτος, για προφανείς λόγους, επιλέγηκε το Γενικό Σύστημα Υγείας- και ελπίζουμε να βρεθούμε όλοι μαζί στον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Καρούσο για τη σημερινή παρουσία του, τον συνδιοργανωτή Δήμο Λάρνακας και τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Βύρα και τους υποστηρικτές Radisson Blu, Stoiximan, McDonalds, SEAT, Petrolina (Holdings) Public Ltd, Cablenet, Public Cyprus, AGROS Natural Mineral Water, Harris Kyriakides και Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, που έκαναν εφικτή την προσπάθεια αυτή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας θα διεξαχθεί, την Κυριακή 21.11.21 και ήδη άρχισαν οι εγγραφές συμμετοχής.

facebook
twitter
instagram
youtube