fbpx

Οι 5 καλύτερες παραλίες της Λάρνακας

Οι 5 καλύτερες παραλίες της Λάρνακας

Εκείνο όμως που δεσπόζει στην πόλη είναι το γαλάζιο της θάλασσας. Από τις Φοινικούδες μέχρι την Πύλα και από τα Περβόλια με τον χαρακτηριστικό φάρο μέχρι την κοσμοπολίτικη Καστέλλα. Οι παραλίες της πόλης είναι έτοιμες να σου προσφέρουν μοναδικές στιγμές στα καθαρότερα θαλασσινά νερά της Ευρώπης.

 

Παραλία Μακένζι, Γαλάζια Σημαία 2020
Πρόκειται για μια παραλία πολύ μακριά σε μήκος με ψιλή γκρίζα άμμο. Συνήθως η θάλασσα εδώ είναι ήρεμη και πάντοτε καθαρή. Ο πεζόδρομος ο οποίος φτιάχτηκε παράλληλα με την παραλία κάνει τον περίπατο εδώ μια αξέχαστη εμπειρία. Το μήκος της παραλίας είναι 1.000 μέτρα και το πλάτος της κυμαίνεται από 35 μέχρι και 80 μέτρα. Η παραλία Μακένζι βρίσκεται κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας και επισκέπτης μπορεί να βρει διάφορες ανέσεις εκεί όπως τουαλέτες, αποδυτήρια, κρεβατάκια, ομπρέλες, έμπειρους ναυαγοσώστες και Πρώτες Βοήθειες. Επίσης, κοντά στην παραλία θα βρείτε πολλές ψαροταβέρνες, εστιατόρια και περίπτερα. Στην παραλία φτάνετε εύκολα και με ασφάλεια με λεωφορείο, αυτοκίνητο ή και με τα πόδια. Πολύ κοντά υπάρχει και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Λέγεται πως η παραλία πήρε το όνομα από τον Σκωτσέζο McKenzie που ήταν παντρεμένος με Ελληνοκύπρια από τη Λάρνακα, ο οποίος έφτιαξε ένα πρόχειρο υποστατικό στην παραθαλάσσια περιοχή των σημερινών εστιατορίων. Η παραλία διαθέτει γαλάζιας σημαία λόγω των καθαρών νερών της.

Φοινικούδες, Γαλάζια Σημαία 2020 
Η παραλία σήμα κατατεθέν της πόλη της Λάρνακας αφού οι φοινικιές που φυτεύτηκαν στην περιοχή το 1912 ταυτίστηκαν απόλυτα με την πόλη και μέχρι σήμερα αποτελούν σημείο αναφοράς της με το υποκοριστικό μάλιστα φοινικούδες. Η παραλία αυτή αποτελείται από ψιλή γκρίζα άμμο έχει μήκος 500 μέτρα και το πλάτος της κυμαίνεται από 30 μέχρι 100 μέτρα. Το μέρος είναι γνωστό για τις καφετέριες, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία. Επιπλέον, στην περιοχή κοντά στην παραλία υπάρχουν και αρκετά μικρά μπακάλικα και περίπτερα. Το εμπορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται πίσω από τον πεζόδρομο των φοινικούδων ενώ ο κεντρικός δρόμος η Λεωφόρος Αθηνών αποτελεί ένα από τα πολυσύχναστα σημεία της πόλης και χώρο διεξαγωγής του Διεθνούς Radisson Blu Μαραθωνίου Λάρνακας. Στην παραλία ο επισκέπτης μπορεί να βρει τουαλέτες, ντους, αποδυτήρια, πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα, κρεβατάκια και ομπρέλες, θαλάσσια σπορ, εκπαιδευμένους ναυαγοσώστες με κατάλληλο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό και πρώτες βοήθειες. Ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει εύκολα στην παραλία και με ασφάλεια είτε με λεωφορείο, με αυτοκίνητο ή και με τα πόδια. Κοντά στην παραλία υπάρχουν πολλοί χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων. Η θάλασσα χαρακτηρίζεται ως καθαρή και η ποιότητα του νερού συνάδει με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Bathing Water Directive) γι’ αυτό και η παραλία έχει τιμηθεί με Γαλάζια Σημαία.

Καστέλα, Γαλάζια Σημαία 2020
Η μήκους 600 μέτρων παραλία Καστέλλα, που βρίσκεται δίπλα στο αλιευτικό καταφύγιο Ψαρολίμανο, έχει ψιλή άμμο διαφόρων αποχρώσεων του καφέ και μπεζ, ήρεμα, ρηχά νερά και πινελιές πράσινου. Οι εγκαταστάσεις και υπηρεσίες στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, ντους, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, διπλές πολυτελείς ξαπλώστρες, ομπρέλες, μπαρ και κάδους σκουπιδιών, ενώ η επίπλωση και το στυλ των εγκαταστάσεων δίνουν την αίσθηση τροπικού νησιού. Επίσης, η περιοχή της παραλίας περιβάλλεται από πολλές παραδοσιακές ψαροταβέρνες, διάσημες για το φρέσκο ψάρι τους, κατευθείαν από τα δίκτυα των ντόπιων ψαράδων που βρίσκονται στο διπλανό αλιευτικό καταφύγιο. Επιπλέον, στη γύρω περιοχή υπάρχουν εστιατόρια, μπαρ, παγωταρίες και περίπτερα. Ως εκ τούτου, η παραλία Καστέλλα προσελκύει τόσο οικογένειες όσο και νεαρόκοσμο. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη και ασφαλής με τα πόδια, το ποδήλατο, το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο, με μία στάση λεωφορείου σε απόσταση λίγων μέτρων κατά μήκος του δρόμου κι ένα παράλληλο ποδηλατόδρομο. Υπάρχει ο δημοτικός χώρος στάθμευσης απέναντι από την παραλία και αυτός στο γειτονικό αλιευτικό καταφύγιο. Η παραλία προσφέρει επίσης πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες.

Παραλία Φάρος-Περβόλια
Η παραλία Φάρος είναι μία από τις μικρότερες και ωραιότερες παραλίες της Λάρνακας, κοσμοπολίτικη που την προτιμούν ξένοι και ντόπιοι, οικογένειες και ζευγάρια. Είναι μια πολύ καλή λύση για το καλοκαίρι αλλά και για βόλτα τον χειμώνα. Βρίσκεται στο χωριό Περβόλια και το όνομά της προέρχεται από το φάρο που υπάρχει εκεί. Διαθέτει παραλιακό μπαράκι και θαλάσσια σπορ, Wi-Fi, ομπρέλες και είναι μια εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλες πολύβουες παραλίες. Έχει τιμηθεί όπως και άλλες πολλές παραλίες του νησιού με γαλάζια σημαία λόγω των καθαρών νερών της.

Παραλία Πύλας
Η παραλία στην Πύλα, που βρίσκεται στην περιοχή της Πύλας στην Λάρνακας, στο δρόμο Δεκέλειας, προσφέρει μια ολοκληρωμένη μέρα έξω γι’ όλη την οικογένεια, χάρη σε μια σειρά από εγκαταστάσεις και τις ανέσεις της γύρω περιοχής. Μέσα σε μια έκταση πρασίνου, η άμμος είναι ψιλή και γκρι και τα νερά ήρεμα και ρηχά, καθιστώντας την παραλία δημοφιλή για όλους, συμπεριλαμβανομένων και οικογενειών με μικρά παιδιά. Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, ντους, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες, παιδότοπο, γήπεδα beach volley και beach tennis και θαλάσσια σπορ. Διοργανώνονται τουρνουά beach tennis στην άμμο και οι λουόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις καθιερωμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις – και μερικές φορές να συμμετάσχουν. Κατά μήκος του δρόμου της Δεκέλειας υπάρχει επίσης ποικιλία από εστιατόρια, καφετέριες, μπαρς, περίπτερα, παντοπωλεία και καταλύματα. Η πρόσβαση είναι εύκολη με τα πόδια, το ποδήλατο, το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο, με διαθέσιμο χώρο στάθμευσης. Η παραλία επίσης παρέχει πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες.

 

Μιχάλης Χριστοδούλου

facebook
twitter
instagram
youtube