fbpx

Γιατί το τρέξιμο σου κάνει καλό;

Γιατί το τρέξιμο σου κάνει καλό;

Η στροφή ολοένα και περισσότερου κόσμου προς τις μαραθώνιες διαδρομές τα τελευταία χρόνια διόλου τυχαία είναι. Εξηγείται αυτή η τάση από το γεγονός ότι σήμερα όλοι πλέον έχουν περισσότερες δυνατότητες πρόσβασης και πληροφόρησης κι έτσι μπορούν να ενημερωθούν για τα οφέλη της συμμετοχής σε έναν μαραθώνιο.

Οφέλη πολλαπλά και… ικανά να πείσουν και τους πιο δύσπιστους, ακόμη και αυτούς που δεν έχουν τρέξει ποτέ στη ζωή τους. Γιατί να τρέξουν; Για πολλούς λόγους! Εμείς θα απαριθμήσουμε τα πιο χαρακτηριστικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κανείς… τρέχοντας:

1. Μπορείς να τρέξεις όπου θέλεις: σε διάδρομο στο σπίτι του, σε γυμναστήριο, στο δρόμο, στο βουνό, δίπλα στη θάλασσα… στον μαραθώνιο!

2. Είναι η πιο οικονομική άσκηση! Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο παρά μόνο ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

3. Με το τρέξιμο καις τις περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη γυμναστική και μπορείς να φορέσεις άνετα όλα σου τα ρούχα, ακόμα και τα πιο στενά!

4. Σου φτιάχνει τη διάθεση! Κι όμως, με το τρέξιμο αισθάνεσαι όμορφα και αυξάνεται η αυτοεκτίμησή σου, γιατί οδηγεί σε αύξηση ενδορφινών αμέσως μετά την άσκηση.

5. Ακόμη και ο ιδρώτας είναι ευεργετικός! Βοηθά το δέρμα του να καθαρίσει και να απαλλαγεί από μπλοκαρισμένους πόρους.

6. Βελτιώνεται ποιοτικά και ο ύπνος σου. Δεν είναι τυχαίο πως οι δρομείς κοιμούνται καλύτερα και πιο βαθιά.

7. Το τρέξιμο βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση του άγχους. Αποσυμπιέζεσαι από όσα σε απασχολούν και «καθαρίζει» το μυαλό σου.

8. Τρως περισσότερο! Αυτό κι αν είναι όφελος. Μάλιστα μπορείς να φας φαγητά που πολλοί αποφεύγουν ως παχυντικά, όπως τα ζυμαρικά, γιατί για τους δρομείς αυτά είναι απαραίτητα!

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο https://larnakamarathon.com/ και για εγγραφές σ’ αυτό το λινκ.

facebook
twitter
instagram
youtube